INGEZONDEN

Pret voetbalkooi Peulenplein komt jongens duur te staan.

23 april 2020 om 13:15 Opinie

Afgelopen week was in de media te lezen dat de opening van de voetbalkooi achter het Peulenplein een schot in de roos blijkt te zijn. Dagelijks trappen tientallen kleine en grote kinderen er een balletje.

Volgens een medewerker van de gemeente zou het een optie zijn geweest om, vanwege de strenge regels na de Corona uitbraak, het veld voorlopig dicht te houden. Gevreesd werd echter dat het in de voetbalkooi in Boven Hardinxveld te druk zou worden. Daarom is gekozen voor een geruisloze oplevering.

Aangezien de voetbalkooi op de route ligt van de opsporingsambtenaren (BOA), wordt aan de jeugd de waarschuwing meegegeven om de anderhalve meter maatregel in acht te nemen.

Maar had de gemeente er niet verstandiger aan gedaan om deze voetbalkooi gesloten te houden zolang de strenge maatregelen van kracht zijn?

In andere gemeenten zijn dergelijke speelplaatsen gesloten om de jeugd niet in de verleiding te brengen en samenscholing juist tegen te gaan.

Afgelopen vrijdag hebben vier jongens van 14 en 15 jaar, waaronder onze zoon, een boete van € 95,- gekregen. Dit betroffen twee broertjes met twee vriendjes. Zij hielden zich keurig aan de anderhalve meter maatregel, zoals vermeld op het bord bij de ingang en hebben gewacht tot de voetbalkooi leeg was.

De jongens voelden zich oneerlijk bejegend en zijn het gesprek aangegaan met de betreffende BOA. De BOA kon echter geen duidelijkheid verschaffen welke regels nu exact gelden binnen de kooi. Mogen er maximaal drie kinderen ouder dan 12 jaar in, ongeacht het aantal jongere kinderen? Of geldt dat op iedere helft van het voetbalveld twee jongeren mogen spelen? En hoe zit het met de anderhalve meter maatregel? Als je met maximaal drie jongeren mag samenzijn, hoe zit het dan met familieleden zoals deze twee broertjes? En wat doe je bijvoorbeeld als drie jongeren aan het voetballen zijn en er komen 'vreemden' jongeren bij? Moet je dan zeggen dat zij er niet in mogen?

Voor onze sportieve jongens, die niet de hele dag binnen achter een scherm willen zitten en in de veronderstelling zijn de regels op correcte wijze te hebben opgevolgd, is het euforische gevoel van de voetbalkooi als sneeuw voor de zon verdwenen.

Marian Slagboom

Hardinxveld-Giessendam

Een warm bereide maaltijd thuisbezorgd

H'VELD-G'DAM De Lange Wei kan ook maaltijden thuis leveren. Dat is Tafeltje Dekje, hun maaltijdservice. Zij leveren elke middag verse warme maaltijden in Hardinxveld-Giessendam en van maandag tot en met vrijdag in Giessen-Oudekerk en Giessenburg.

Iedereen kan gebruikmaken van deze voorziening. Er is geen indicatie vereist. Neem voor meer informatie contact op met de voedingsadministratie via 0184-678131. Mailen kan ook: voedingsadministratie@delangewei.nl. Dit is tevens het adres om je aan te melden.

advertentie
advertentie