Afbeelding
Ria von Hout

Succesvolle draaiorgelmiddag bij diverse zorgcentra

1 mei 2020 om 16:19 Corona

H'VELD-G'DAM Met een crowdfundingsactie heeft Ria von Hout geld opgehaald om een draaiorgelmiddag te houden bij diverse zorgcentra in Hardinxveld-Giessendam. ,,Ik dacht dat het wel een leuk idee was om een draaiorgel te laten spelen, omdat deze vaak nostalgische liedjes speelt en er maar een persoon bij aanwezig hoeft te zijn", legt ze uit. Ria von Hout heeft via een crowdfundingsactie opgezet voor dit idee. ,,En het was eigenlijk makkelijker dan ik dacht", bekent ze. ,,Het is heel erg spontaan gelopen, bedrijven en particulieren hebben gedoneerd. Van alle kanten kwamen de donaties binnen en toen is het snel gegaan."

Afgelopen woensdag speelde het draaiorgel op vijf locaties door Hardinxveld-Giessendam. Bij Tiendwaert, Pedaja, De Wielinghof, Judith Leysterhof en De Lange Wei konden de bewoners genieten van een klein half uurtje muziek. ,,De mensen vonden het wel erg leuk. Er werd volop meegeklapt en ik zag blije gezichten."

Tijdens de crowdfundingsactie is veel geld opgehaald. Eind mei vindt daarom nog een draaiorgelmiddag plaats langs deze zorgcentra.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie