bocht na de finish
bocht na de finish P. Huisman

Ook wielerronde Hardinxveld-Giessendam slaat een jaar over

4 mei 2020 om 10:54 Wielrennen

H'VELD-G'DAM Lang heeft het plaatselijk wielercomité nog gehoopt dat het wielerseizoen 2020 op tweede Pinksterdag, tijdens de wielerronde van Hardinxveld-Giessendam, zou beginnen. Helaas zijn de voorzorgsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden nog volop van kracht en zorgen die ervoor dat de 53ste wielerronde pas in 2021 verreden wordt. 

Het draaiboek was al uit de kast: De gesprekken met organisaties als het Rode Kruis, de KNWU en gemeente/Waterschap waren bijna afgerond. Begin van de maand bleek echter dat er op de gebruikelijke datum van de wielerronde (tweede Pinksterdag, dit jaar 1 juni) nog geen ruimte zou zijn voor het organiseren van een dergelijk evenementen. ,,Natuurlijk is dat jammer, maar we kunnen maar beter een beetje gezond blijven met elkaar”, aldus de nestor van het comité Jan Goedhart. Nog altijd maakt hij bijna dagelijks zijn kilometers. Voor de corona-tijden wist hij goed zijn plek te vinden in de trainingsgroep met wedstrijdrenners. Nu traint hij alleen, zoals het hoort.

De weken voor Pinksteren zullen dit jaar een stuk rustiger zijn voor het zeskoppige comité. Ieder jaar waren ze in de weken voorafgaand aan de ronde bezig met allerhande werkzaamheden. Van het regelen van rugnummers en het programmaboekje tot het plaatsen van finishdoek. Dit jaar zal het anders zijn.

De polder zal op tweede Pinksterdag niet bezocht worden door het kleurrijke peloton. Geen wapperende vlaggen, geen karavaan van volgauto’s, geen podium en geen rondemiss. Het comité vertrouwt erop dat er volgend jaar weer mogelijkheden zijn om het evenement te organiseren met behulp van vrijwilligers en bedrijven die de ronde steunen. Dit jaar werkt het comité graag mee aan het bestrijden het virus door de ronde niet te organiseren. 

advertentie
advertentie