Afbeelding
Gemeente Hardinxveld-Giessendam
VIDEO

Dodenherdenking in Hardinxveld; anders dan andere jaren

4 mei 2020 om 20:38 Maatschappelijk

H'VELD-G'DAM ,,Zoals ieder jaar herdenken we ook dit jaar 4 mei: Dodenherdenking. Helaas is dit jaar anders dan andere jaren. We ervaren zelf hoe het is om niet in vrijheid te kunnen leven. Juist in een jaar waarin we herdenken en vieren dat het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd. Uiteraard zijn de vrijheidsbeperkingen vanwege het coronavirus niet te vergelijken met de oorlog, maar het geeft wel een beeld. Het maakt duidelijk hoe belangrijk het is om vrijheid te vieren en te koesteren", aldus burgemeester Dirk Heijkoop in de onderstaande video over 4 mei 2020.

De Dodenherdenking in Hardinxveld-Giessendam was dit jaar anders dan andere jaren. Toch zijn in aangepaste vorm de oorlogsslachtoffers herdacht:

- Ieder jaar planten basisschoolleerlingen bloemen bij de graven van oorlogsslachtoffers. Dit jaar hebben medewerkers van de gemeente de bloemen geplant.

- Burgemeester Dirk Heijkoop en Bertie den Breejen, voorzitter Oranje Trouw, hebben maandagochtend 4 mei een krans gelegd namens allen die dit normaal doen.

- Ieder jaar dragen scholieren gedichten voor. Dit jaar hebben Lola Roskam en Nikkia Loeffen een gedicht ingesproken. Beide gedichten zijn verwerkt in de video.

Kijk via onderstaande video mee naar de Dodenherdenking 2020 in Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie