Afbeelding
Hout beton schutting

Waarom een hout beton schutting kopen?

8 mei 2020 om 08:51 Partnercontent

Bij het oriënteren op een tuinafscheiding komt de term ‘hout beton schutting vaak naar voren. Maar wat is het en waarom zou u een hout beton schutting kopen? Op de site www.vandentop.nl vindt u veel voorbeelden en hieronder geeft het team van Vandentop Tuinhout drie goede redenen voor een hout beton schutting.

Sterk

Een hout beton schutting is vooral een sterke schutting. Dankzij het beton heeft de tuinafscheiding een goede en stevige contstructie. Dat zorgt ervoor dat de schutting goed blijft staan en minder snel zal omwaaien.

Duurzaam

De duurzaamheid van een hout beton schutting is misschien wel het grootste voordeel. Beton heeft een lange levensduur, omdat het goed tegen vocht kan. Houten schuttingpalen zullen na verloop van tijd gaan rotten en dat probleem is er bij betonnen palen niet. Daarnaast zorgt beton ervoor dat je langer kunt genieten van een houten tuinscherm. Door de betonnen onderplaat blijft het scherm namelijk iets hoger staan en komt het niet in aanraking met vocht uit de grond. Dat vermindert de kant dat het houten tuinscherm gaat rotten.

Veel keuze

Hoe ziet een hout beton schutting eruit? Fijn om te weten: dat kunt u helemaal zelf bepalen. Er is heel veel keuze in soorten combinaties. Wilt u graag een lichte schutting die uw tuin groter doet lijken, dan is een tuinscherm van douglashout in combinatie met lichtgrijze betonpalen een optie. Mag de schutting wel wat meer aanwezig zijn? Denk dan eens aan de combinatie van hardhout en donkergrijs (antraciet) beton. En is een echte eyecatcher helemaal op zijn plek in uw tuin? Dan is de combinatie van een zwart houten tuinscherm met lichte betonpalen iets voor u.

Om het nog duurzamer te maken, kunt u ook kiezen voor de combinatie van composiet en beton. Composiet is samengesteld materiaal van houtvezel en kunststofvezel, waardoor het goed tegen vocht en schimmel kan.

Naast kant en klare tuinschermen kunt u bij een hout beton schutting ook denken aan betonnen palen en betonbanden in combinatie met losse planken. Bijvoorbeeld Zweedse rabatdelen die momenteel erg populair zijn. Die zorgen voor een landelijke uitstraling waar u dankzij de combinatie met beton lang van kunt genieten!

Meer weten over hout beton schuttingen? Bekijk dan de site van Vandentop Tuinhout (www.vandentop.nl) of neem een kijkje in de showtuin aan de Wesselseweg 46 in Barneveld.

advertentie
advertentie