Afbeelding
SGP
RAADSPRAAT

Participatie

20 mei 2020 om 11:21 Opinie

Als mens zijn we graag actief. Is het niet op ons werk, dan is het wel in het gezin, politiek of anderszins. Graag profileren we ons. Maar wat zou het mooi zijn, als u als burger direct betrokken (participeert) wordt bij zaken die ons mooie dorp ten goede komen.

Als raadslid is het belangrijk om te weten wat er onder de inwoners van ons dorp leeft. Daarom is het nodig de inwoners te laten meedenken bij belangrijke onderwerpen. In de politiek wordt gekeken hoe een invulling gegeven kan worden aan het participeren van burgers bij onderwerpen die in de maatschappij, dus ook in ons dorp leven. Belangrijk is dat u als betrokken burger hierin een bijdrage levert.

De laatste jaren zijn er diverse onderwerpen behandeld en uitgevoerd, waarin burgers een grote bijdrage hebben geleverd. Om een paar voorbeelden te noemen. De plannen rond de ontwikkeling van het Peulenpark. Met de direct betrokken bewoners zijn diverse bijeenkomsten geweest, waarin hun wensen besproken werden. Zowel de inrichting, de planning van de werkzaamheden, wat gaan we wel, wat gaan we niet doen, zijn door de bewoners positief ontvangen.

Een ander voorbeeld is de keuze om een voetbalkooi achter de winkels op het Peulenplein te realiseren. Aanvankelijk was het plan om deze in de groenstrook naast de A15 te maken. Veel buurtbewoners hadden hier om uiteenlopende redenen bezwaar tegen. De keuze om deze nu achter de winkels te realiseren is enthousiast ontvangen. Zo wordt de mogelijkheid gegeven om mee te denken en te praten, maar ook waar mogelijk, voor een oplossing gekozen waar iedereen content mee is. Belangrijk is om aan te geven, dat participeren niet betekent dat dan alle wensen vervuld worden die aangedragen zijn.

Naast de genoemde projecten, zijn er nog tal van onderwerpen waar uw rol als burger belangrijk is. Wat te denken van verkeersoverlast die ervaren wordt? Het veiliger maken van bijvoorbeeld fietspaden/stroken en oversteekplaatsen en de diverse nieuwbouwplannen in de gemeente. Bij diverse plannen zijn al meerdere bewoners en/of bewoners groepen betrokken. Het is belangrijk dat overheid en burgers samenwerken. Een samenleving waar we gezamenlijk de juiste en goede maar ook mooie dingen oppakken en realiseren. Helpt u mee?

Erik van de Bosch

raadslid SGP

advertentie
advertentie