Jutta en Beatrix
Jutta en Beatrix Jutta Chorus

Lezing Volksuniversiteit Hardinxveld-Giessendam, donderdag 15 maart 2018 in de Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam, Pietersweer 34. Aanva

9 maart 2018 om 12:20 lokaal Deel je nieuws

Titel van de lezing:                                                                  Beatrix … Dwars door alle weerstand heen

Door Jutta Chorus

Korte beschrijving van de inhoud:
 
‘We gaan het serieus aanpakken’, zei Beatrix vlak voor ze de troon besteeg.
Serieuzer dan haar ouders, die de monarchie met hun huwelijk van onzekerheid en nonchalance aan het wankelen hadden gebracht. Met bijna benauwende plichtsbetrachting, een bedachtzame echtgenoot en God als schild ende betrouwen stuurde Beatrix het koningschap naar kalme wateren. Tot het jaar 2000. Toen voelde ze dat er iets aan het veranderen was in het Nederland, en niet ten goede voor haar. Zo begonnen de zware jaren, waarin haar man en haar ouders stierven, waarin haar Huis ineens toneel werd van de ene affaire na de andere en waarin het ooit zo Oranjegezinde volk een beweging omarmde die zij verafschuwde en die haar afwees.
 
Journalist Jutta Chorus schreef het boek Beatrix. Dwars door alle weerstand heen. In haar lezing schetst zij een portret van onze oude koningin Beatrix in die zware jaren. Als toegift zal Chorus’ dochter Lize Geurts ‘Lieve koningin’ van Brigitte Kaandorp zingen.
 
N.B. voor de avond van Jutta Chorus op 15 maart 2018, is de bijdrage voor introducés en andere belangstellenden 7,50 euro. Leden van de VU hebben gratis toegang.

advertentie
advertentie