Voorbeeld van streekpakket
Voorbeeld van streekpakket Netty

LEV lokaal ondersteunt lokale ondernemers

20 mei 2020 om 16:54 Corona

H'VELD-G'DAM In deze bijzondere tijd ontstaan ook de mooiste initiatieven. Sinds eind maart zijn de LEV lokaal streekpakketten te verkrijgen. Met een streekpakket van verse producten uit de regio ondersteunt men de lokale ondernemers.

,,Onze eerlijke streekproducten komen direct van plaatselijke ondernemers en worden wekelijks vers bij je thuisbezorgd”, vertelt initiatiefnemer Netty Blokland. Na het uitbreken van de coronacrisis, trok zij zich het lot van de lokale producenten aan. Daarnaast ergerde zij zich al langer aan het feit dat je in de supermarkt lastig aan regionale producten kan komen. Waar vroeger de groenteboer, bakker en melkboer een groot onderdeel uitmaakten van de wekelijkse boodschappen, worden zij tegenwoordig sneller overgeslagen. Netty: ,,Met de aankoop van een streekpakket steun je deze ondernemers. Alle producten worden geproduceerd in de regio en zijn daarmee veel duurzamer. Ook wordt de inhoud van de pakketten zoveel mogelijk afgestemd op het seizoen. Daarnaast kun je een pakket afstemmen op het aantal gezinsleden. Dus of je nou een alleen bent of een groot gezin runt, iedereen kan bij ons terecht. Zo zorgen we voor minder verspilling.”

De streekpakketten worden wekelijks (elke week andere producten) aan huis geleverd. Er zijn al verschillende deelnemers aangesloten, waaronder bakkerij van der Grijn, groente- en fruitleverancier Flexivers, ElkeMelk en Vleesboerderij Barten. ,,Allemaal ondernemers met een verhaal”, aldus Netty. ,

LEV lokaal levert in de gehele Alblasserwaard.

Info: www.lev-lokaal.nl.

advertentie
advertentie