Sjoerd Roza en RSW bouw sloegen de handen ineen om van het gebouw aan de Peulenstraat iets moois te maken.
Sjoerd Roza en RSW bouw sloegen de handen ineen om van het gebouw aan de Peulenstraat iets moois te maken. Suzanne Heikoop
ZAKELIJK

Wonen en werken bij De Burgemeester

21 mei 2020 om 09:55 Zakelijk

H'VELD-G'DAM Een videotheek, restaurant en sportschool. Het heeft er allemaal ingezeten voordat Sjoerd Roza zijn blik op Peulenstraat 137 liet vallen. Hij en RSW bouw sloegen de handen ineen om van het gebouw aan de Peulenstraat een commerciële ruimte en vijf koop- en huurappartementen te maken. ,,We bouwen met een ouderwetse poldermentaliteit, met aandacht voor de omgeving en kwaliteit."

door Suzanne Heikoop

Sjoerd Roza van 2802 ontwerpt & adviseert bv en 2811 transformatie bv reed er dagelijks langs; het deels lege pand aan de Peulenstraat, tegenover het gezondheidscentrum. ,,Dat is zonde, zeker als het pand op zo'n mooie locatie staat", vertelt Sjoerd. ,,Ik nam contact op met verhuurmakelaar, Hans van Andel van Waltmann Bedrijfsmakelaars en ging met hen en de eigenaar in gesprek. Ze wilden het gebouw wel verkopen om mijn plannen te realiseren. Vervolgens ging ik naar de gemeente om een principeverzoek in te dienen. De bestemming moest worden omgezet van restaurant/sportschool naar een commerciële ruimte en vijf appartementen. Daarvoor komt er een flinke kap op het gebouw. Toen het plan werd goedgekeurd, ging ik met Wouter Wingelaar en Remko Schouwenaars van RSW Bouw bv rond de tafel. Samen vormen we het bouwteam voor de transformatie van het geheel. De naam van het project kwam van MMdesign. Omdat het gebouw enige statuur krijgt en tegenover het gemeentehuis staat, leek 'De Burgemeester' hen erg gepast."

TEVREDEN Om draagvlak te creëren in de nabije omgeving, zijn de ondernemers ook bij omwonenden langs geweest. ,,We transformeren op een postzegel met aan alle kanten bebouwing, dus omwonenden zullen er wel wat van meekrijgen. Toch hebben we erg leuke gesprekken gehad en zijn omwonenden blij met de nieuwe invulling van het pand. Ook de gemeente is tevreden met het nieuwe uiterlijk en invulling. Het krijgt een wat rijkere uitstraling met hoge raampartijen, een commerciële plint en zinken kap. Door de klassieke uitstraling past het pand in het dijklint. V.O.F. R. Vonk is recent gestart met de sloopwerkzaamheden, begin 2021 verwachten we het gebouw op te kunnen leveren", vertelt Wouter Wingelaar.

In het pand komt op de begane grond een commerciële ruimte, deze is inmiddels ingevuld. De vijf appartementen, waarvan een aantal koop- en een aantal huurwoningen onder de geliberaliseerde huurgrens, zijn ook allemaal al verkocht en verhuurd door Eline Cluistra van Alblasserwaard Makelaardij. Wouter: ,,Dat is best snel, zeker gezien deze onzekere tijd. Toch hadden we het wel gehoopt, De Burgemeester staat op een prominente plek in het dorp, middenin het centrum met alle voorzieningen op loopafstand. Dat maakt het verbouwen ook wel lastig, als aannemer moet ik erg creatief zijn met het aanvoeren van de bouwmaterialen. Gelukkig houden we van een uitdaging, met ouderwetse poldermentaliteit lossen we alles op, met aandacht voor de omgeving en naar eisen van deze tijd."

De heren staan open voor nieuwe projecten. ,,Als iemand een pand of locatie heeft dat wel een transformatie kan gebruiken, horen we het graag! Onze samenwerking smaakt naar meer en we zien uit naar andere kansen."

Info: www.28elf.nl of www.rswbouw.nl 

Afbeelding
advertentie
advertentie