Afbeelding
IkToon-Molenlanden

IkToon Molenlanden zoekt amateurkunst

14 juni 2020 om 15:45 Kunst

H'VELD-G'DAM In juni is de vijfde editie van IkToon, de landelijke campagne waarbij amateurkunstenaars laten zien hoe rijk het land aan kunst- en cultuurbeoefening. IkToon Molenlanden zoekt amateurkunst voor een supergrote openluchtexpositie met Kunst voor het raam/in de tuin. Daarnaast komen deze voor een digitaal raam te hangen. Voor dit digitale raam zoekt IkToon video’s van voordrachten, zoals muziek, cabaret of verhalen. Als klap op de vuurpijl daagt IkToon de Molenlanders uit tot het maken van nieuwe kunst. Voor volwassenen gaat het om het thema ‘(Over)bruggen’ en voor de scholen en leerlingen om het thema ‘Verbonden door water’. Voor beide groepen is hieraan een mooie prijs verbonden.

Bestaande of nieuwe zelfgemaakte kunstwerken moeten de amateurkunstenaars zelf voor het eigen raam (of in de tuin) en/of bijvoorbeeld bij de bakker, groenteboer, kapper of supermarkt ophangen. Voorwaarde is dat het zodanig te zien is, dat wandelaars en fietsers het kunstwerk makkelijk kunnen zien. Een foto van het kunstwerk én de locatie met postcode en huisnummer kan worden gestuurd naar iktoonmolenlanden@gmail.com. De locaties komen terecht op een digitale plattegrond in Google-Maps.

Video’s van voordrachten van verhalen, cabaret, gedichten, zang of muziek kunnen voor het digitale raam worden geplaatst. Ook foto’s van de werken van Kunst voor het Raam worden getoond voor het digitale aam. Zend deze ook naar bovengenoemd mailadres.

Maak in juni een (nieuw) lied, gedicht , foto of kunstwerk rond het thema (Over)bruggen. Dit staat voor een verbinding tot stand brengen: dat kan over het water of tussen twee oevers zijn. Maar overbruggen kan ook een verbinding tot stand brengen tussen twee verschillende tijden, toestanden of opvattingen. Zend je nieuwe kunstwerk rondom het betreffende thema uiterlijk 30 juni op. Stuur de foto of video naar iktoonmolenlanden@gmail.com en vergeet niet de postcode en huisnummer te vermelden.

LEERLINGEN EN SCHOLEN Cultuur met Kwaliteit deelt in deze periode op de scholen leuke leskaarten rondom het thema ‘Verbonden door water’. Scholen en alle kinderen worden uitgedaagd om (thuis) uit de ramen, de vensterbanken, het schoolplein of de tuin te vullen met kunstwerken in het thema ‘Verbonden door water’. Inspiratie opdoen kan bij de online video’s op www.cultuurkwaliteit.nl. Maar eigen inspiratie mag ook. Stuur de foto of video uiterlijk 30 juni naar cultuurlessenav@gmail.com.

Info: www.iktoon-molenlanden.jouwweb.nl, www.cultuurkwaliteit.nl.

advertentie
advertentie