collectebus Rode Kruis
collectebus Rode Kruis eigen foto

Rode Kruis collecteert digitaal

19 juni 2020 om 13:45 Maatschappelijk

Rode Kruis collecteert digitaal

H'VELD-G'DAM Tijdens de collecteweek van 21 tot en met 27 juni collecteren enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers voor de lokale activiteiten van het Rode Kruis. Dit jaar collecteren zij niet huis-aan-huis vanwege de coronacrisis, maar organiseren ze een digitale collecte.

Collectanten hebben de mogelijkheid om een digitale collectebus aan te maken. Deze kunnen ze delen via social media, whatsapp of e-mail. Daarnaast wordt er een donatieflyer met iDEAL QR-code beschikbaar gesteld die collectanten kunnen verspreiden in hun buurt. Het doneren middels de iDEAL QR-code op de flyer is helemaal veilig. Deze QR-code kan niet gekopieerd worden, omdat het een iDEAL QR-code betreft (in tegenstelling tot een gewone QR-code). De iDEAL QR-code wordt ondersteund door de grote banken. De iDEAL QR-code is te scannen vanuit de mobiel bankieren applicatie.

Hulp van het Rode Kruis is in deze crisistijd belangrijker dan ooit. Als gever en collectant lever je hierin een belangrijke bijdrage. Er is immers geld nodig om deze hulp te kunnen bieden.

advertentie
advertentie