Afbeelding
Pixabay.com

Raad van State keurt industrieterrein 't Oog goed

17 juni 2020 om 12:12 Rechtbank

H'VELD-G'DAM Het industrieterrein in het ontwikkelgebied 't Oog ten noorden van De Blauwe Zoom kan gebouwd gaan worden. De Raad van State heeft eerder deze maand daarvoor groen licht gegeven en het bestemmingsplan onherroepelijk verklaard.

door Ward den Besten

Dat betekent dat de kavels uitgegeven kunnen worden, zegt wethouder Trudy Baggerman. Volgens haar zijn er veel bedrijven in Hardinxveld die willen uitbreiden. En het nieuwe bedrijventerrein biedt daarvoor mogelijkheden. Ook is het volgens haar een impuls voor de regio om de economie te versterken.

Vorig jaar februari keurde de gemeenteraad het bestemmingsplan al goed. Maar een aantal inwoners van De Blauwe Zoom had bezwaar aangetekend tegen het plan. Zij vrezen geur- en geluidsoverlast als de weilanden vol gebouwd gaan worden en wilden onder andere een verlaging van de milieucategorie die bepaalt welke bedrijven er worden toegestaan. De Raad van State heeft het beroep van de omwonenden ongegrond verklaard.

In het noordelijk deel van het toekomstige bedrijventerrein geldt straks een milieucategorie 4.1. Dat houdt in dat bedrijven als een veevoerfabriek zich daar mogen vestigen. In het zuidelijk deel, dus meer richting de bebouwing van De Blauwe Zoom, geldt de minder milieubelastende categorie 3.2, zoals ook voor de reeds bestaande bedrijven langs de Zwijnskade wordt gehanteerd.

advertentie
advertentie