,,Inmiddels hebben we een team van 21 mensen.
,,Inmiddels hebben we een team van 21 mensen." Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
advertorial

Vijf jaar De Gebitskliniek

19 juni 2020 om 09:23 Zakelijk

SLIEDRECHT Vijf jaar terug startte Britt Hageraats met een klein team een praktijk voor gebitsprothesen aan de Kerkbuurt. Inmiddels is de dienstverlening flink uitgebreid en kan jong en oud terecht bij dit complete mondzorgcentrum. ,,We nemen tijd voor onze bezoekers. We verhelpen problemen, maar zoeken bovenal naar de oorzaak erachter."

door Suzanne Heikoop

Haar opa was tandarts en zijn broer was kaakchirurg. Het vak werd bij Britt met de paplepel ingegoten en ze was ook altijd geïnteresseerd in tandheelkunde. Hageraats: ,,Het was mijn droom om tandarts te worden, maar ik vond mijn roeping toch ergens anders. Na mijn studie Beleid en Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit, ontstond het idee om een kliniek te starten voor gebitsprotheses. Veel mensen met protheses hebben problemen met eten of durven niet meer te lachen, omdat hun kunstgebit niet goed zit. Daar zijn oplossingen voor te vinden, maar vaak is de stap om hulp te zoeken erg groot. Daarom nemen wij extra tijd voor onze gasten en bieden we een gratis kunstgebitcontrole. We zoeken samen op een moderne en klantgerichte manier naar een behandelplan om de problemen weg te nemen en in de toekomst te voorkomen."

INVESTEREN De aanpak van Britts team bleek een succes. ,,Mensen werden zo enthousiast, dat ook anderen met problemen aan hun eigen gebit langs kwamen. Daarom breiden we vrij snel uit met andere disciplines, zoals reguliere mondzorg en gebitsrenovaties. Inmiddels hebben we een team van 21 mensen, waaronder tandartsen, een mondhygiënist, implantologen, een tandarts voor orthodontie en kunstgebitspecialisten. Sommige specialisten zijn van de oude garde, zij geven ook les aan de universiteit. Ook hebben we een aantal jongere behandelaars in het team. Dat levert een heerlijke dynamiek op. Iedereen haalt het beste in elkaar naar boven en we kunnen eindeloos sparren om dingen nog beter te doen. Iedereen moet bij ons geholpen kunnen worden, ook mensen met lastige casussen die bij verschillende andere tandartspraktijken niet slaagden. Het is een uitdaging om continu te blijven investeren. We krijgen wekelijks heel veel aanmeldingen en zijn daarom nu ook open op zaterdagen."

OORZAAK Het team van De Gebitskliniek verhelpt problemen, maar zoekt bovenal naar de oorzaak erachter. ,,Waarom breekt een vulling af? Komt dat door knarsetanden of heeft iemand 's nachts onbewuste gewoonten? Ligt het probleem bij de voeding? Wij gaan ervoor om de oorzaak weg te nemen, zodat er niet onnodige restauraties gedaan hoeven te worden."

Er zijn zeker nog dromen, anders wordt het saai

Ook met angst weten de specialisten raad. ,,Doordat we de tijd nemen, zijn mensen die van oudsher angst hebben voor de tandarts bij ons wel op hun gemak. Mensen met angst reflecteren dat vaak ook op hun kinderen. Daarom hebben we speciale wensessies. Daar maken we een feestje van, we tellen samen de tandjes en laten op een speelse manier zien hoe het gebit verzorgd moet worden." Ook andere ongemakken worden weggenomen. ,,Overstappen is ook wel een groot ding. Men zit al jaren bij dezelfde tandarts en het is toch lastig om daar afscheid van te nemen. Daarom faciliteren wij de overstap en hoeft de klant niet zelf contact op te nemen met zijn oude tandarts."

DROMEN In vijf jaar is de zaak al zo gegroeid, zijn er nog wel plannen voor de toekomst? ,,Er zijn zeker nog dromen, anders wordt het saai. We willen graag nog verder uitbreiden om plek te blijven bieden aan de inschrijvingen. We blijven bouwen."

,,Men kan altijd voor informatie terecht bij de balie, bellen of chatten via onze website."

De Gebitskliniek - Kerkbuurt 126 in Sliedrecht - www.degebitskliniek.nl - 0184-636964

,,Jong en oud kan terecht bij dit complete mondzorgcentrum.
,,Het team kan eindeloos sparren om dingen nog beter te doen.'
advertentie
advertentie