PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Hardinxveld-Giessendam

‘Met glimlach op gezicht naar Sluisweg’

Muziek
Foto: Privé
3 jul 2020, 10:55
De harmonie tijdens de repetitieavond. (Foto: Privé)
De harmonie tijdens de repetitieavond. (Foto: Privé)
H’VELD-G’DAM

Muziekvereniging EMS uit Hardinxveld-Giessendam is weer volop aan de slag. De vereniging bestond maandag 29 juni 75 jaar, maar kon dit niet vieren.

Doordat docenten digitaal lesgaven, konden veel muzieklessen op instrumenten op afstand doorgaan. De majorettegroepen zijn als eerste weer begonnen, vertelt Gea van Heukelum-Vlot (60), voorzitter van EMS, dat staat voor Eendracht Maakt Sterk. ,,Zij begonnen buiten te repeteren, op de parkeerplaats. Hartstikke fijn dat die jonge meiden weer konden beginnen. Inmiddels zijn ook de orkesten weer begonnen, evenals de drumband. In de zalen hebben we kruisjes staan, zodat de leden op twee meter afstand van elkaar kunnen zitten. Dat is iets verder dan de bekende anderhalve meter, maar bij het bespelen van sommige instrumenten kan er nog wel eens wat speeksel afkomen tijdens het bespelen.”

VREUGDE Iedereen is weer gestart sinds 22 juni en dat brengt de leden veel vreugde, volgens Gea, die net een lintje heeft gekregen voor haar inzet voor EMS. ,,De leden zijn ontzettend blij dat ze weer mogen. Je ziet ze met grote glimlachen op hun gezichten weer naar de Sluisweg komen. Voor velen is muziek maken echt een uitlaatklep.”

Dat is al 75 jaar zo, want EMS bestaat al zo lang. EMS is opgericht door het samenvoegen van twee muziekverenigingen, Crescendo uit Boven-Hardinxveld en Tempo uit Giessendam. Het jubileum kon niet gevierd worden. ,,Jammer, maar vooralsnog hebben we een jubileumconcert gepland voor 14 november in kerk De Bron. We weten natuurlijk nog niet hoe het..

Deel dit artikel via: