Afbeelding
Google maps

Plek voor dementerende ouderen aan de Stationsstraat

8 juli 2020 om 10:52 Wonen

H'VELD-G'DAM Er is een nieuwe bestemming gevonden voor het braakliggende terrein schuin tegenover het station in Beneden-Hardinxveld. Op de oude basisschoollocatie aan de Stationsstraat komt een instellingen voor dementerende ouderen. Dat heeft wethouder Trudy Baggerman bekendgemaakt.

door Ward den Besten

De grond is van woningbouwcorporatie Fien Wonen. Die is met zorgorganisatie Wonen bij September in gesprek over de komst van een instelling. Volgens Baggerman kunnen daar in de toekomst mensen met psychogeriatrische aandoeningen (dementie) bij elkaar wonen.

,,Ik ben heel erg verheugd dat het gelukt is om een onderneming te vinden'', zegt Baggerman. Volgens haar is een plek voor mensen met dementie in Hardinxveld broodnodig. ,,We weten allemaal hoe de ontwikkelingen zijn op het gebied van dementie in het land. Het is in Hardinxveld, met een grote groep ouderen, helaas niet anders.''

,,We hebben in het sociaal domein heel veel groepen voor wie we onderdak moeten vinden'', aldus Baggerman. ,,Maar met psychogeriatrie is dat toch wat moeilijker.'' Volgens haar heeft de zorgorganisatie die de handschoen wil oppakken veel ervaring met dementerende ouderen. ,,Dat is een organisatie die wat groter is en op meerdere plekken in het land zit. Ze hebben een eigentijdse stijl en een heel mooie visie op hoe ze omgaan met oudere mensen.''

Wanneer de zorginstelling er precies moet komen, is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor het aantal mensen dat er gaat wonen.

Voor de locatie aan de Stationsstraat was Fien Wonen al langere tijd op zoek naar een bestemming. Een aantal jaar geleden waren er plannen om daar het gezondheidscentrum te realiseren, bestaande uit onder andere huisartsenpraktijken en fysiotherapie. Ook was het de bedoeling om daarbij voor het ouderinitiatief Place4Me woningen te bouwen voor mensen met autisme. Uiteindelijk ging het gezondheidscentrum naar het kantoor van de Rabobank, waarna nog gekeken is om alleen voor Place4Me woningen te realiseren. Die komen nu op een bovenverdieping van het hoofdkantoor van Fien Wonen aan de Rijnstraat.

advertentie
advertentie