Monique Branderhorst overhandigt de bon aan Meta Broekenhuizen en Peter Voorberg.
Monique Branderhorst overhandigt de bon aan Meta Broekenhuizen en Peter Voorberg. Tim Hartman

Stichting CVO-AV zet medewerkers in het zonnetje voor bijzonder schooljaar

23 juli 2020 om 10:16 Zakelijk

H'VELD-G'DAM Flexibiliteit. Dat was de afgelopen maanden het toverwoord voor alle scholen. Ook voor de negen scholen voor voortgezet onderwijs van Stichting CVO-AV in Gorinchem, Sleeuwijk, Leerdam en Hardinxveld-Giessendam. De stichting zet dan ook álle medewerkers, zo’n 600 in totaal, in het zonnetje.

door Tim Hartman

Halve klassen, ochtendgroepjes, middaggroepjes, examens die niet doorgingen, digitale lessen, broertjes en zusjes die lessen verstoorden, huisdieren in beeld: les geven was de afgelopen maanden een uitdaging met hoofdletter U.

SCHAKELEN Monique Branderhorst, directeur HR, is blij dat de scholen van Stichting CVO-AV - razendsnel konden schakelen en personeel én elke leerling indien nodig van een laptop kon voorzien. ,,Niet iedereen heeft de ICT-middelen. Bijvoorbeeld omdat er één laptop is en er drie schoolgaande kinderen binnen een gezin zijn. Gelukkig hebben we dat snel kunnen regelen, waardoor iedereen mee kon blijven doen. Al komt het dan natuurlijk aan op discipline, haha! Hoe goed volgen kinderen hun lessen als de ouders tóch buiten huis werken? Voor sommige leerlingen waren de thuislessen juist geweldig: minder prikkels, beter opletten. Maar er zijn er ook waarvan bleek dat ze toch een achterstand hebben opgelopen. We gaan er natuurlijk alles aan doen om dat op te lossen.”

Hoe was de afgelopen periode voor de medewerkers zelf?

,,Sommige collega’s moesten soms én les geven én als vader of moeder hun eigen kinderen begeleiden. Daarnaast hebben docenten heel snel moeten leren om de lessen vanaf afstand te kunnen verzorgen en ook het ondersteunend personeel heeft snel moeten schakelen. Dat is allemaal goed gelukt gezien onder andere de mooie slagingspercentages van onze scholen, de meeste scholen hebben 100 procent geslaagden. Het is wel jammer dat de examenleerlingen hun schoolperiode op deze manier hebben moeten afsluiten. Ze zijn geslaagd, maar er was geen sportdag, geen examenfeestje, geen examenreisje. Zoals mijn dochter het zei: ik had vet minder stress, maar ook vet minder lol. Dat is denk ik heel goed samengevat.”

Bijzonder, zo mag het schooljaar met een understatement genoemd worden. ,,We hebben veel geleerd en een groot beroep gedaan op de flexibiliteit en inzet van iedereen. We hebben het toch maar voor elkaar gekregen met z’n allen en daar zijn we héél trots op. Dat willen we ook graag waarderen in woord en gebaar”, vertelt Monique. ,,Iedere medewerker krijgt een kaart met bedankwoorden van bestuur en directeuren en een bon ter waarde van 50 euro, die besteed kan worden bij lokale ondernemers in de regio van onze scholen. De ondernemers hebben het ook zwaar gehad. Het was hartverwarmend om het enthousiasme van de ondernemers te merken toen we met dit idee kwamen. Onze medewerkers kunnen iets leuks voor zichzelf kopen en daarmee steunen we óók de lokale ondernemers. Een mooie start van de vakantie!”

Info: www.cvo-av.nl

Afbeelding
advertentie
advertentie