Afbeelding
Politie

Burgemeester sluit woning na vondst drugs

13 augustus 2020 om 18:37 Overig

H'VELD-G'DAM Burgemeester Dirk Heijkoop heeft een woning aan de Nieuweweg in Hardinxveld-Giessendam gesloten. In de woning werd op 26 mei een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Het besluit gaat in op donderdag 13 augustus en geldt voor een periode van drie maanden.

Op 26 mei 2020 viel de politie de woning aan de Nieuweweg binnen. In de woning werd een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Alle drugs, en materialen die een relatie hadden tot de drugs, zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd.

Drugshandel valt onder zware criminaliteit. Door de Wet Damocles heeft een burgemeester verschillende mogelijkheden om op te treden bij het aantreffen van verdovende middelen. Eén van deze middelen is het sluiten van een woning voor een bepaalde tijd. De woning aan de Nieuweweg wordt voor een periode van drie maanden gesloten. Tijdens deze periode is het verboden om de woning te betreden. De eigenaar van de woning en de direct omwonenden zijn door de gemeente per brief geïnformeerd over de sluiting.

Burgemeester Dirk Heijkoop: ,,Het in bezit hebben of verhandelen van drugs tolereer ik niet in ons dorp. Als gemeente treden we dan ook streng op tegen deze ongewenste activiteiten." Drugshandel verstoort de openbare orde en brengt daarnaast een risico met zich mee binnen een woonwijk. Zo is er een vergroot risico op brandgevaar en kan er stankoverlast ontstaan. Meld signalen!

Burgemeester Dirk Heijkoop roept inwoners van Hardinxveld-Giessendam op om signalen van criminele activiteiten te melden bij de politie:,,"Wees alert op de signalen en maak direct een melding bij de politie wanneer je het vermoeden hebt van criminele activiteiten." Meldingen kunnen worden doorgegeven aan de politie via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

advertentie
advertentie