Hardinxveld na afloop in afwachting van prijsuitreiking
Hardinxveld na afloop in afwachting van prijsuitreiking Teus Stam

Hardinxveld wint Louis de Kam toernooi bij GJS

23 augustus 2020 om 15:17 Voetbal Deel je nieuws

Hardinxveld is winnaar geworden van de 2e editie van het Louis de Kam toernooi bij GJS.
In de midweekse wedstrijd versloeg het team van trainer Richard den Ouden met 4-2 het Culemborgse Vriendenschaar. In een gelijk opgaande strijd kwamen de doelpunten in de eerste helft op naam van Aron Eijkelboom en Lex de Gier bij een ruststand van 2-2. In het tweede deel liep Hardinxveld uit naar 4-2, door een eigen doelpunt en een intikker van Aldo Tagliasacchi. Daarmee plaatste Hardinxveld zich voor de finale op zaterdag tegen sv Houten, dat een ruime 7-2 overwinning boekte op gastheer GJS.
De finale op zaterdag tussen Hardinxveld en de winnaar van de vorige editie sv Houten werd uiteindelijk pas na strafschoppen beslist. Na een klein half uur spelen brak sv Houten de score open uit een vrije trap van net buiten de zestien, die de muur en doelman Karsten de Graaf passeerde. In het evenwichtige duel kwam Hardinxveld vlak voor de pauze op gelijke hoogte uit een strafschop van Cezary van Es, nadat Lex de Gier door de Houtendoelman onderuit was gehaald. Na de 1-1 bij de pauze speelde Hardinxveld de ruimte in de tweede helft goed uit. Uit een combinatie legde Lex de Gier de bal af op Robin de Kok die 2-1 aantekende. Nadat Adi Jogic uit een steekpass eerst de bal over de doelman net naast mikte lukte het hem even later wel om uit een diepe bal in de bovenhoek raak te schieten. Maar deze 3-1 voorsprong verspeelde Hardinxveld in een minder scherp laatste kwartier. De 3-2 viel uit een vrije trap klem in de bovenhoek en in de allerlaatste minuut kon sv Houten vrij uithalen om met 3-3 alsnog strafschoppen af te dwingen.
Doelman Marc Koning pareerde de eerste strafschop van sv Houten, waarna Hardinxveld die voorsprong vanaf elf meter niet meer uit handen gaf door rake penalty’s van Christian Verschoor, Aldo Tagliasacchi, Cezary van Es, Robin de Boon en Adi Jogic.
Na deze twee nuttige oefenduels in toernooivorm vervolgt Hardinxveld de voorbereiding op dinsdag 25 augustus om 20.15 uur aan de eigen Sluisweg tegen tweedeklasser Drechtstreek uit Papendrecht.
Komende zaterdag 29 augustus speelt Hardinxveld dan de eerste bekerwedstrijd uit bij Oranje Wit 2 op het ongebruikelijk tijdstip van 12.15 uur.