Kinderen aan de waterkant
Kinderen aan de waterkant Ad klop

ZomerViskaravaan

23 augustus 2020 om 17:36 Nieuws Deel je nieuws

Donderdag 20 augustus jl. heeft de ZomerViskaravaan van Sportvisserij Nederland Hardinxveld-Giessendam aangedaan. Locatie de Midden wetering in de Wielwijk.                                                                                Het evenement begon om 10.00 uur t/m 15.30 uur.            De kinderen moesten via www.stekkie.nl zich laten in schrijven. De belangstelling was heel groot, 97 kinderen hebben zich hier voor opgegeven.                                      De ZomerViskaravaan is een vakantie evenement voor de jeugd van 8 t/m 14 jaar, met als doel de kinderen te leren hoe men op een diervriendelijke manier kan vissen en omgaan met de natuur. Door voorlichting te geven met vislessen, vistuigjes maken, vissoorten herkennen, en op een goede manier de vissen van het haakje te ontdoen.   Er waren ook spellen waar men aan mee kon doen, zo was er een werpbaan waar op afstand met een werphengel aasvis in de tonnen kon werpen. Een drill-simulator, hier kon men oefenen hoeveel kilo’s men kon drillen. Natuurlijk was het vissen aan de waterkant met vrijwilligers en begeleiders het belangrijkst. De hengeltjes met tuigjes en schepnetten lagen klaar, voer en maden stonden in een emmertje met madendoosje gereed om mee naar de waterkant genomen te worden. Er werd menig visje gevangen, waar de kinderen uitleg over kregen wat voor soort vis er gevangen was. De drill-simulator was zeer in trek net als de werpbaan.                                                  Na afloop kregen de deelnemertjes hun hengel compleet met tuigje, hakensteker en een goodiebag met cadeautjes er in mee naar huis. Voor de kinderen was het een feest mooi weer en een mooie locatie.

Voor alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers was er heel de dag drinken af te halen, tussen de middag werd men voorzien van witte, bruine en krenten bollen, mandarijnen en bananen,

De organisatie was in handen van Hengelsportvereniging ’t Voorntje Hardinxveld-Giessendam. Vele vrijwilligers hebben hier aan meegewerkt om deze dag te doen slagen. Met dank aan onze sponsors,  Nederveen “opleidingen en trainingen”, supermarkt A.H, Broodbakkerij De Pauw, Hengelsport Gorcum, Hareco Sliedrecht, buren rond dit event, en de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Met het in achtnemen van de richtlijnen van het RIVM kan H.S.V ’t Voorntje terug zien op een hele mooie geslaagde visdag voor onze jeugd.

     

 

kinderen om zich aan te melden
Plein waar het stond opgesteld
advertentie
advertentie