Lex de Gier (7) in duel met VVAC
Lex de Gier (7) in duel met VVAC Teus Stam

Hardinxveld in eerste bekerduel ruim langs VVAC

6 september 2020 om 15:06 Voetbal Deel je nieuws

Hardinxveld heeft in het eerste duel van de bekerpoule een ruime 5-1 overwinning geboekt op VVAC. Daarmee trok Hardinxveld aan de eigen Sluisweg de winnende lijn in de voorbereiding door tegen de bezoekers, die het ook in de tweede speelronde van de competitie zal treffen, dan op het sportpark van VVAC.

In een gelijk opgaande openingsfase was het VVAC dat al na 10 minuten de leiding nam. De Hardinxveld verdediging gaf veel ruimte en uit een voorzet kopte Joran Houweling voor het ingrijpen van doelman Karsten de Graaf knap de 0-1 binnen. Voor Hardinxveld aanwinst Collin de Kok volgde even later een tegenslag, toen hij evenals in een eerdere oefenwedstrijd opnieuw vroeg geblesseerd moest afhaken. Binnen een half uur trok Hardinxveld de stand wel gelijk uit een hoekschop van Robin de Kok, die Lex de Gier aannam en in de kruising joeg. Hardinxveld kreeg meer overwicht in de wedstrijd en nog voor de pauze was het Lex de Gier die op snelheid de VVAC verdediging en doelman Mathijs de Hoop klopte, om via de binnenkant van de paal 2-1 binnen te schuiven.
De WSB Solutions brigade nam ook in de tweede helft het initiatief, maar Aron Eijkelboom en Robin de Kok lieten een grote scoringskans liggen. VVAC had moeite om het tempo van Hardinxveld te volgen, dat zonder groots te spelen de score in het laatste kwart verder kon opvoeren. Een assist van Lex de Gier was op maat voor Cezary van Es om direct en strak uit te halen voor de 3-1. Toen Adi Jogic centraal voor het doel in kansrijke positie omver werd geduwd kon de goed leidende arbiter IJpelaar niet anders dan naar de stip wijzen. Lex de Gier maakte er uit de strafschop 4-1 van en stond even later ook weer aan de basis van de 5-1, die de opgekomen invaller Joost Nederveen hard net onder de lat binnen schoot.
Daarmee eindigde dit eerste bekerduel voor Hardinxveld in een afgetekende overwinning en legde daarmee een serieuze basis voor het bekervervolg. Hardinxveld speelt vervolgens midweeks op dinsdagavond 8 september om 20.00 uur uit bij Oranje Wit 2. En komende zaterdag 12 september zal de bekerpoule, dan opnieuw in Dordrecht, om 14.30 uur bij DFC beslist gaan worden.