Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
Raadspraat

Nieuwe ronde

9 september 2020 om 09:03 Opinie

De 'r' is weer in de maand en dat betekent dat veel activiteiten weer opstarten, ondanks corona.

Ook het raadswerk is weer gestart. Op het moment dat u dit leest hebben de raadsfracties hun eerste vergaderingen al gehad.

We weten al dat er komende maanden best veel op ons af komt. Om een paar zaken te noemen: in september zal de Rekenkamer een onderzoek presenteren naar burgerparticipatie en dan onder andere hoe dit bij een aantal trajecten heeft gefunctioneerd (of niet).

Verder zullen er beslissingen genomen worden omtrent een aantal bouwprojecten, denk aan de IJzergieterij en de Rokerij.

Projecten die voor een deel van u grote impact hebben. Als fractie van de ChristenUnie realiseren we ons dat. We willen dan ook een goede afweging maken tussen de verschillende belangen. Natuurlijk zijn er nieuwe woningen nodig. Het gaat dan echter wel om wonen en kwaliteit van leven voor alle betrokkenen. Wat is wijsheid, wat dient het belang van onze inwoners?

Voorgaande jaren was het gebruikelijk om het seizoen te starten met de kroonbede, op de tweede dinsdag van september. Een initiatief van de kerken en christelijke partijen in ons dorp. We geven daarmee aan dat we beseffen afhankelijk te zijn van een Ander. Helaas zijn bijeenkomsten met een dergelijke opkomst nog niet mogelijk. We kunnen dus niet gezamenlijk om kracht en wijsheid van God vragen. Dat hoeft ook niet. Ieder kan voor zich onze regering, parlementsleden, burgemeester, wethouders, raadsleden en iedereen die verantwoordelijkheid draagt aan God opdragen.

Mij raakt steeds weer de zinsnede uit het ambtsgebed waarin gevraagd wordt om wijsheid zodat we de beslissingen nemen die het belang van onze inwoners dienen.

Soms is het echt een worsteling. Mooi dat je dan mag weten dat je het niet alleen hoeft te doen.

[Wim IJzerman,

[raadslid ChristenUnie

advertentie
advertentie