Afbeelding
Zonnepanelen

Waardebon verduurzamen woning

9 september 2020 om 10:08 Wonen

H'VELD-G'DAM Ons klimaat verandert. De wereld om ons heen verandert mee. Het is daarom belangrijk om minder energie te gebruiken. Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Zo kunnen inwoners: radiatorfolie of tochtstrips plakken, LED verlichting gebruiken of de thermostaat een graadje lager zetten. Kortom, er zijn vele mogelijkheden. De gemeente Hardinxveld-Giessendam helpt de inwoners graag op weg om de eerste kleine stappen te zetten door het aanbieden van waardebonnen.

De gemeente start met een online campagne met waardebonnen. Met een waardebon, ter waarde van 45 euro, krijgen de inwoners de mogelijkheid om kleine energie besparende maatregelen te treffen in de woning. Denk hierbij dus aan de tochtstrips en de aanschaf van LED lampen.

De gemeente is ook een samenwerking gestart met lokale bedrijven. Wellicht willen inwoners wel veel meer aanpassingen doen aan hun huis, zoals betere isolatie of zonnepanelen. Dat zijn grote stappen, maar vaak de moeite waard. Dankzij subsidie van het rijk wellicht makkelijker te financieren dan men denkt. Bij het maken van keuzes is het altijd goed advies te krijgen van deskundigen. Daarom werkt de gemeente samen met het Energie Collectief Zuid-Holland Zuid. Lokale bedrijven met grote deskundigheid en inzet als het gaat om energiebesparen of alternatieven voor bijvoorbeeld het verwarmen van het huis. Info: www.eczhz.nl.

Meer weten over waar we als gemeente of regio mee bezig zijn? Neem een kijkje op www.drechtstedenenergie.nl. Belangstellenden kunnen ook terecht bij de Energiecontactfunctionaris van de gemeente: Merlijn Timmers. Bel 14 0184 of stuur een mail naar mi.timmers@hardinxveld-giessendam.nl.

advertentie
advertentie