Willem den Bleker jaagt zijn droom na, met de opening van drie nieuwe kapsalons.
Willem den Bleker jaagt zijn droom na, met de opening van drie nieuwe kapsalons. Haarmode Willem
Advertorial

Haarmode Willem breidt uit

16 september 2020 om 12:51 Zakelijk

H’VELD-G’DAM Zijn droom is om bij de top drie van grootste en beste kapsalons van Nederland te horen. Willem den Bleker jaagt zijn droom na, met de opening van nieuwe kapsalons in Gorinchem, Nieuw-Lekkerland en Numansdorp. ,,Het moeten allemaal gewoon Willem-winkels zijn. Huiselijk, hartelijk en no-nonsense.”

door Suzanne Heikoop

Toen Willem elf jaar oud was, wist hij dat hij kapper wilde worden. ,,Vanaf mijn zestiende stond ik achter de stoel. Uiteindelijk opende ik een Alblasserdam een eigen zaak. Ik knipte van half 7 ‘s morgens tot 10 uur ‘s avonds. Na zo’n vijf jaar kwam daar de winkel in Papendrecht bij, iets later volgden Hardinxveld en Sliedrecht, Rotterdam en Arkel. Ik blijf een kapper in hart en nieren, maar heb een aantal jaar terug besloten om niet meer achter de stoel te staan. Het harde en lange werken begon zijn tol te eisen. Daarom ben ik mijn dromen na gaan jagen. Ik wil bij de top-3 van Nederland horen en daarvoor moet de onderneming flink groeien.” Toen kwam corona en sloten de kapperszaken. ,,Natuurlijk heb ik inwendig gemopperd, corona heeft me veel geld gekost, maar ik besloot om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ik wil groeien en investeren. Ik kwam mijn compagnon tegen en die wilde na een goede bak koffie wel instappen voor de financiële en technische kant. In Gorinchem vond ik een pand en de eigenaar, Egbert, had het al helemaal vernieuwd. Egbert en ik hebben een hele mooie klik en nu maakt hij zelfs de meubels voor de nog te openen winkels. Op zaterdag 5 september is de zaak in Gorinchem geopend, in Numansdorp zijn we op 12 september open gegaan. In Nieuw-Lekkerland wordt Hair Planet overgenomen. Achter de schermen zijn we alweer met vier winkels bezig. In Hardinxveld–Giessendam hebben we nu zes jaar een winkel, die is uitgegroeid naar een mooie salon met een groot klantenbestand en een hecht team.”

De groei is een flink werk, maar kan in de toekomst veel opleveren. ,,We kunnen personeel nieuwe kansen bieden, zoals een eigen winkel en interne trainingsgroepen. Ook hoop ik na een tijdje een stichting op te kunnen zetten, waarmee we met elke knipbeurt lokale goede doelen kunnen ondersteunen. Dat is voor nu echter nog toekomstmuziek, eerst focussen we op de groei.”

De explosieve groei van het bedrijf betekent niet dat het een fabriek wordt. ,,Ik ga voor de huiselijkheid in iedere zaak. Goede bonenkoffie, een eettafel en sfeerverlichting in de winkel. Klanten en personeel moeten zich er thuis voelen. Ik vroeg pas aan mijn dochters: ‘Moeten we geen andere naam verzinnen, nu het zo hard groeit?’ Ze zeiden: ‘Nee papa, u bent Willem en zo is het. Alle winkels moeten Willem-winkels zijn, klanten moeten weten wie hij is, zonder dat ze hem misschien persoonlijk hebben ontmoet. Huiselijk, hartelijk en no-nonsense.’ Daar kon ik niets tegenin brengen.”

Haarmode Willem is in Hardinxveld te vinden op Peulenstraat 231. 0184 679 626 - www.haarmodewillem.nl.

advertentie
advertentie