Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
Raadspraat

Samen staan we sterk!

30 september 2020 om 09:27 Column

U kent dat liedje wel van Stef Bos, “Samen staan we sterk, de wereld is zo groot”, het eindigt met “Samen ben je meer, je weet het vroeg of laat… “. Het gesprek van de dag is hoe moeten inwoners en bestuur met elkaar samenwerken?

Fractie Philippo vindt dat de overheid niet tegenover, maar naast mensen moet staan. In onze democratie doet iedereen mee. Het gaat om vrij zijn met een overheid die beslist met jou. Het bestuur van ons dorp staat al jaren te veel tegenover mensen, daardoor neemt het vertrouwen in hen af. Het bestuur is er voor haar inwoners en daar moet hard aan gewerkt worden.

Fractie Philippo vindt dat als het om onze democratie gaat, we nooit achterover mogen leunen. Wij willen jou meer inspraak en invloed geven. We willen dat de macht van de overheid controleerbaar is. Wij vinden ook dat iedereen mee kan doen met onze democratie. Niet één keer in de vier jaar, maar iedere dag. En als mensen zelf goede ideeën hebben, dan gaan we daarmee aan de slag.

Fractie Philippo vindt dat de bestuurscultuur in ons dorp drastisch moet veranderen, want zij bepaalt tenslotte hoe de gemeente met haar inwoners omgaat. Laten we hier dan ook samen snel onze schouders onder zetten.

“Samen ben je meer, je weet het vroeg of laat… “. Laat mij zo vroeg mogelijk uw ideeën over samenwerken weten. Robert Philippo, email robertpaktdoor@gmail.com , tel. 06-51607713, website: https://hardinxveld-giessendam.d66.nl/ . Facebook: Groep Fractie Philippo.

[Robert Philippo,

Fractievoorzitter Fractie PHILIPPO, pakt door samen met D66

advertentie
advertentie