Het bord.
Het bord. Privé

Wandbord om trappenhuis schoon te maken slaat aan

3 oktober 2020 om 13:32 Mensen

H’VELD-G’DAM Een creatief initiatief in een flat aan de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam: bewoonster Neck Verheul (66) besloot een wandbord te maken om op speelse wijze de andere bewoners te bewegen om ook eens het trappenhuis schoon te maken.

door Eline Lohman

Woensdagochtend 30 september was even een spannend moment voor Neck. Net daarvoor had ze haar kleurrijke bord opgehangen, met daarop de namen van de flatbewoners en de maanden van het jaar. Wie voor een maandje het schoonmaakwerk in het trappenhuis op zich wil nemen, kan zijn of haar naam bij de maand hangen. Maar het was even afwachten voor Neck of bewoners dat wel willen gaan doen. Tot grote verbazing van Neck was het gelijk die ochtend al raak: haar bovenbuurvrouw meldde zich.

Neck: ,,Wat een verrassing, al op de eerste dag! Ik was helemaal verbouwereerd dat mijn bovenbuurvrouw mijn zwabber kwam lenen om aan de slag te gaan. Erg leuk natuurlijk. Ik was zo benieuwd of de bewoners zouden reageren en dat is gelukkig zo. Het is voor het eerst dat een ander het doet.”

Lees het hele Premium-verhaal hier

advertentie
advertentie