Afbeelding
de Driemaster – Wielwijk

Aftrap jubileumjaar De Driemaster

3 oktober 2020 om 11:30 Onderwijs

H'VELD-G'DAM Basisschool De Driemaster – locatie Wielwijk opende woensdag 30 september, net als heel veel andere basisscholen in Nederland, de Kinderboekenweek. Een week waar ze extra aandacht schenken aan het feit dat lezen niet alleen belangrijk maar ook erg leuk is. Omdat het thema dit jaar: ‘En toen’ is, een mooi moment om ook de aftrap te geven aan hun jubileumjaar. Dit jaar bestaat De Driemaster in zijn huidige vorm namelijk 25 jaar.

25 jaar geleden besloten drie openbare basisscholen De Giessenschool, De Weerenhonck en De Peulenwiek gezamenlijk verder te gaan. Drie scholen werden één school met één visie met de naam De Driemaster.

Wethouder Nederveen was destijds ook aanwezig en vandaag sprak zijn zoon, nu ook wethouder, het openingswoord van het jubileumjaar. Hij nam vervolgens samen met zijn collega Lagarde, beleidsmedewerker Sociaal Domein, oud directeur Ton van Deutekom en huidig directeur Monique de Hon plaats in de jury.
Alle juffen, meesters en kinderen kregen namelijk de opdracht om als in 1995, toen De Driemaster haar deuren voor de eerste keer openden, verkleed te komen. En daar gaven zijn massaal gehoor aan. De jury had na het kijken van de modeshow dan ook een zware klus om tot drie winnaars te komen.

Afbeelding
advertentie
advertentie