Afbeelding
Archief korfbalvereniging HKC

Vriendenschaar maakt het zichzelf moeilijk

11 oktober 2020 om 21:12 Korfbal

H’VELD-G’DAM Vriendenschaar is er niet in geslaagd om goede zaken te doen tegen ONDO Middelburg. Met winst zouden ze afstand kunnen nemen van de lantaarndrager, maar de ploeg was niet scherp genoeg in de afronding om de twee punten mee naar huis te nemen.

In een troosteloze omgeving, waar de wind vrij spel had en de ploegen geteisterd werden door felle buien, wist ONDO terecht de eerste punten binnen te slepen. De CAB holland ploeg maakte het zichzelf moeilijk door een slechte afronding. Het duurde lang voordat het eerste doelpunt van de Zeeuwen op het scorebord kwam, nadat Vriendenschaar diverse kansen had laten liggen om te scoren. Het eerste aanvalsvak kon de korf moeilijk vinden, wat de tegenstander de kans gaf de voorsprong te pakken, die zij vrijwel de hele wedstrijd behield. Vriendenschaar kon nog aansluiten op 3-3, maar liep daarna achter de feiten aan.

De tegenstander had veel minder pogingen nodig om te scoren en deed dit, ondanks de harde wind, vaak van grote afstand. De ploegen gingen rusten bij een 10-6 stand en na de thee kon Vriendenschaar niet dichterbij komen. De thuisploeg liep uit naar 14-8 en een laatste poging om het gat te dichten strandde door een gemiste strafworp van topscoorder Christian Brouwer. Daarna ebde het geloof in de aansluiting weg en stond er aan het einde 15-11 op het scorebord.

Aankomende dinsdag wordt de inhaalwedstrijd tegen Oranje Wit gespeeld en het is door deze nederlaag cruciaal om punten te pakken.

De doelpunten werden gemaakt door Christian Brouwer (5), Jorrit Muilwijk (3), Julian Voorwinden (2) en Celine van Meeteren (1).

advertentie
advertentie