,,Mijn doel is dat kinderen en hun ouders trots en met plezier de deur uitgaan", vertelt Saskia Tichelaar.
,,Mijn doel is dat kinderen en hun ouders trots en met plezier de deur uitgaan", vertelt Saskia Tichelaar. Suzanne Heikoop
Advertorial

Saskia Tichelaar opent eigen praktijk met kinderfysiotherapie

15 oktober 2020 om 09:39 Zakelijk

H’VELD-G’DAM Ze zit al jaren in het vak en volgt nu haar grote wens. Saskia Tichelaar is voor zichzelf begonnen in haar praktijk Kinderfysiotherapie Stap Vooruit. ,,Mijn dag is geslaagd als ik voor kinderen en hun ouders echt een meerwaarde heb kunnen zijn.”

De praktijk boven AnnoNu ruikt nog nieuw. ,,Ik ben hier echt net begonnen.”, vertelt Saskia. ,,Hiervoor werkte ik tien jaar in een particuliere praktijk in Leerdam.” Saskia is begonnen als algemeen fysiotherapeut. In 2014 rondde zij de opleiding tot kinderfysiotherapeut af en in 2017 haalde zij de specialisatie kinderbekkenfysiotherapie erbij, wat vooral gericht is op poep- en plasproblemen bij kinderen. ,,Werken met kinderen en hun ouders heb ik altijd leuk gevonden. De onbevangenheid, eerlijkheid en het enthousiasme maakt werken met kinderen het allerleukst. De wens om voor mezelf te beginnen was er altijd al. De locatie boven verloskundigenpraktijk AnnoNu kwam voorbij en toen dacht ik: ‘Nu moet ik het gaan doen!’” Saskia ging in gesprek met Afke van AnnoNu en ook zij werd enthousiast. ,,Mijn expertise sluit goed aan op hun werkzaamheden. Zo ben ik boven de praktijk aan de Troelstrastraat terecht gekomen. Mijn ruimte heeft een spreek/behandelkamer, een kindvriendelijke oefenzaal en is bereikbaar met een lift.”

Saskia behandelt alle kinderen van nul tot achttien jaar. ,,Er kan bij baby’s bijvoorbeeld sprake zijn van een voorkeurshouding waarbij er vaak een afplatting van de schedel aanwezig is. De ernst van de afplatting kan met een daarvoor bestemd meetinstrument worden opgemeten. Daarnaast zie ik kinderen in verschillende leeftijdscategorieën met motorische problemen, schrijfproblemen, pijnklachten en diverse andere problematiek. Op mijn website staat alle informatie beschreven waarvoor een bezoek aan een kinderfysiotherapeut kan worden gebracht.” Naast kinderfysiotherapeut is Saskia ook kinderbekkenfysiotherapeut. ,,Zindelijk worden is een leerproces wat meestal vanzelf gaat. De meeste kinderen worden zindelijk tussen de twee en vier jaar. Soms lukt het niet zo goed en hebben kinderen ouder dan vijf jaar nog regelmatig een ongelukje. Als kinderbekkenfysiotherapeut kan ik kinderen en hun ouders hierbij helpen.” Andere voorbeelden waarvoor kinderen naar een kinderbekkenfysiotherapeut kunnen gaan zijn onder andere bedplassen, obstipatie, erg vaak en/of heel nodig moeten plassen, buikpijnklachten en blaasontstekingen.

Saskia hoopt in haar nieuwe praktijk veel kinderen en ouders te verwelkomen. ,,Mijn doel is dat kinderen en hun ouders trots en met plezier de deur uitgaan. Dat ze geen pijn meer hebben of dingen kunnen die ze daarvoor altijd lastig vonden. Mijn dag is goed als ik voor iemand echt een meerwaarde heb kunnen zijn.” De eerste achttien behandelingen worden bij kinderen altijd vergoed vanuit de basisverzekering.

Kinderfysiotherapie Stap Vooruit - Troelstrastraat 10, eerste verdieping -www.kinderfysiotherapiestapvooruit.nl - info@kinderfysiotherapiestapvooruit.nl - 0184 700 204

advertentie
advertentie