Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
Raadspraat

Déjà vu

21 oktober 2020 om 10:52 Column

Op het moment dat ik deze column schrijf staan we aan het begin van een nieuwe ‘intelligente’ lockdown. Het gevoel bij mij hierover is vergelijkbaar, maar toch ook anders dan in het voorjaar. Toen wist ik echt niet wat me overkwam. Nu weten we ‘hoe het werkt’, maar hebben we ook ervaren wat het kost. Dat zal voor iedereen anders zijn, maar voor niemand is het eenvoudig. Mensen die daadwerkelijk ziek worden door corona krijgen het echt voor hun kiezen. Juist om dat te voorkomen moeten we allemaal wat laten. Dat is moeilijk maar nodig! Als christen is het voor mij ook een ‘déjà vu’ naar de kern mijn geloof, waarbij we geloven dat Jezus alles heeft gelaten voor ons.

Groot verschil met de vorige keer is dat bijvoorbeeld het raadswerk ‘gewoon’ door blijft gaan. We weten hoe we digitaal kunnen vergaderen en dat doen we ook. Alleen wanneer echt nodig komen we fysiek bij elkaar.

De Begroting 2021 plofte deze week weer op de mat. De financiële situatie is ten opzichte van voor de zomer wat verbetert, maar we zitten nog lang niet in de situatie dat we ‘zomaar geld’ vrij kunnen maken voor politieke wensen. Als gemeenteraad zullen we ons allereerst verder moeten gaan buigen over het dossier Focus 2020. Focus 2020 maakt duidelijk dat we als gemeenteraad misschien wel wat te veel hebben gevraagd van het ambtelijk apparaat. Hier wordt nu verder onderzoek naar verricht. Het is waarschijnlijk dat we hiervoor structureel middelen beschikbaar moeten stellen. Als dit daadwerkelijk nodig blijkt moeten we hier als gemeenteraad niet van weg kijken, maar zullen we moeten doen wat nodig is. Het is van het grootste belang dat we de ambtenaren in staat stellen om u goed van dienst te zijn. U heeft recht op snelle beantwoording van uw vragen en op tijd en aandacht als u een probleem ervaart!

[Cor van Vliet
[Fractievoorzitter ChristenUnie

advertentie
advertentie