Huib KlijnIntro PersoneelMolenstraat 2c3371 AH Hardinxveld-Giessendam0184-444 100hardinxveld@intropersoneel.nl
Huib KlijnIntro PersoneelMolenstraat 2c3371 AH Hardinxveld-Giessendam0184-444 100hardinxveld@intropersoneel.nl Intro Personeel
Recruitment en Personeel

Crisis als kans voor werkzoekenden

21 oktober 2020 om 14:01 Zakelijk

Welke kansen zijn er nog in deze crisis? Wat is de impact van jouw werk? En ben jij je bewust van discriminatie op de werkvloer? Wij, Huib Klijn en Mees van der Waal van Dijk van Intro Personeel Hardinxveld, nemen je het aankomende half jaar mee in deze en nog vele andere onderwerpen.

Wie had dat verwacht? Begin dit jaar dachten we dat corona ons niet zou raken, maar vanaf 15 maart was het toch zover. Besmettingen in Nederland. Bedrijven dicht. Mensen ontslagen. En hoewel iedereen hartstikke klaar is met corona, is corona nog lang niet klaar met ons. Er zijn elke dag meer besmettingen en meer doden te betreuren. En helaas worden er door deze pandemie nog steeds veel mensen ontslagen. Niemand was echt voorbereid op de klap die deze crisis ons zou toedienen. Maar wat kunnen wij leren van deze tijd? En waar liggen voor werkzoekenden nu de kansen?

Snel een nieuwe baan vinden, eentje die goed bij je past. Wie wil dat nu niet? Maar wat we de laatste tijd veel zien zijn mensen die door deze switch in hun carrière in de proeftijd weer uit het bedrijf gezet worden. De reden? Corona. Gebrek aan werk. Gebrek aan geld. Maar in deze rare en unieke situatie merken we wel hoe creatief, innovatief en meedenkend we met elkaar kunnen zijn. Waar bijvoorbeeld de horeca en de reisbranche hard getroffen worden, zien we eigenlijk dat die mensen over talenten en eigenschappen beschikken die uitstekend passen in vakgebieden zoals techniek en logistiek. Denk hier bijvoorbeeld aan het vele regelen, plannen en multitasken. Hier kunnen voor werkzoekenden grote kansen liggen!

Tegen alle werkzoekenden willen we zeggen: laat dus het koppie niet hangen en blijf denken in mogelijkheden. Ben je in je vrije tijd een handige Harrie en vind je het prachtig om aan jouw oude wagen te sleutelen? Zet dat vooral op je cv. Wie weet ga jij straks al lerend aan de slag als junior automonteur. Ben je een echte regeltante en draai jij je hand niet om voor het organiseren van een mega-feest (wat er nu even niet in zit, maar je wilt die skills natuurlijk nog steeds graag inzetten)? Misschien is de functie van planner bij een groot bedrijf wel wat voor jou!

Dit klinkt allemaal super makkelijk, maar we willen wel eerlijk blijven. Ook bij Intro zien we mensen zonder een passende baan de deur uit lopen en spreken we mensen die al maanden zonder baan zitten. Dat vinden we ontzettend vervelend, maar we willen je wel graag laten zien dat deze crisis niet het einde van jouw loopbaan hoeft te zijn. Blijf volhouden, schrijf op wat je naast je werk nog meer kan en wie je bent, laat het koppie niet hangen. En vooral: denk (ook samen met de werkgever) in mogelijkheden! #introhelpt

Benieuwd wat Intro voor jou kan betekenen? Kijk eens op intropersoneel.nl of bel naar 0184-444 100.

advertentie
advertentie