AED
AED ROB ENGELAAR

Crowdfunding voor AED in de Peulenstraat

15 maart 2018 om 11:02 lokaal

H'VELD-G'DAM Het platform BuurtAED.nl van Philips en de Hartstichting is gisteren van start gegaan met als doel om meer AED's beschikbaar te hebben in Nederland. Als het aan Deborah van den Bos ligt, komt er ook een AED in de Peulenstraat in Hardinxveld-Giessendam. Ze is daarom een crowdfund gestart.

,,De overlevingskans stijgt aanzienlijk als er direct hulp verleend kan worden. Daarom is een AED in onze buurt belangrijk. Met een AED in de buurt vergroten we de kans dat iemand een hartstilstand overleeft. Ik vind dat heel belangrijk en zet me daarom graag in om onze eigen BuurtAED te realiseren," aldus Deborah van den Bos.

De initiatiefnemers voor de AED in de Peulenstraat hebben 30 dagen de tijd gekregen om in een bedrag van €1629,- bij elkaar te verzamelen voor een AED. Van den Bos: ,,Dit is een AED met een kast erom heen met verlichting en verwarming. De AED komt bij Hart for her buiten te hangen en wordt aangemeld bij hartveilig wonen, zodat de gehele buurt de AED kan gebruiken indien nodig.

Geld doneren vuur de AED in de Peulenstraat kan via www.BuurtAED.nl. ,,Klik op 'zoek een actie'. Kies dan voor: Peulenstraat 137 D, 3371 AL, Hardinxveld-Giessendam. Bij 'Doneer nu' kun je elk gewenst bedrag doneren (anoniem is ook mogelijk) Elke donatie is welkom," aldus Van den Bos. Doneren kan tot 27 maart. Mocht het benodigde bedrag niet behaald worden binnen het gestelde aantal dagen, dan krijgt iedereen zijn gedoneerde bedrag teruggestort van de Hartstichting.

Van den Bos: ,,Indien je niet via internet/iDEAL wilt of kunt betalen, kun je in een envelopje ook contant een bedrag afgeven bij de balie van hart for her, wij maken dit dan over voor je. Schrijf op de envelop je naam en het bedrag, voor teruggave van het bedrag indien het bedrag niet behaald wordt."

advertentie
advertentie