Afbeelding
De Regenboog

‘We hebben een kleine snelteststraat voor onze medewerkers’

5 november 2020 om 13:14 Corona

H’VELD-G’DAM Tijdens de lockdown in maart zijn de scholen ook gesloten geweest. Daarna gingen ze gedeeltelijk weer open om vervolgens weer helemaal hun deuren te openen. Hoe hebben scholen deze periode meegemaakt en hoe gaan ze ermee om? Het Kompas Hardinxveld-Giessendam sprak drie scholen uit het dorp. Vandaag deel 2.

,,In het begin van de coronacrisis draaide onze kopieermachine overuren”, vertelt Jan Hakkesteegt, directeur van De Regenboog. ,,De eerste paar weken konden de ouders lespakketten ophalen op school en eventueel een chromebook in bruikleen meenemen. Daarna hebben de leraren de lespakketten aan huis bezorgd. Eigenlijk was dat wel een klein beetje een feestje, want soms voelden we ons net iemand van het koninklijk huis zo hartelijk werden we door de leerlingen onthaald. Er heftig gezwaaid door iedereen.”

De directeur geeft aan dat de school ervoor gekozen heeft om geen digitale live lessen te geven, maar de lespakketten op papier en digitale ondersteuning waar nodig. Een deel van de lessen werd al digitaal gegeven op school (rekenen en spelling) en dat kon gewoon zo doorgaan bij het thuisonderwijs. ,,De sluiting van de scholen overviel ons, maar binnen een dag hadden we alles geregeld. En de keuze die we hebben gemaakt, die pakte goed uit.” Nadat de kinderen weer naar school mochten, startte De Regenboog met halve klassen en voerde de school een continue rooster in. ,,Het was even wennen voor iedereen, maar al snel voelde het toch heel erg vertrouwd.”

De directeur geeft aan dat alles op school weer bijna gaat zoals normaal. ,,Op het handen wassen en de afstand tussen volwassenen na, voelt het bijna weer zoals het was.” Hakkesteegt verwacht niet dat de basisscholen gaan sluiten. ,,We wachten de ontwikkelingen af. Wel hebben we de ouders voorbereid dat ze eventueel een plan B moeten hebben, voor het geval de scholen ineens toch moeten sluiten of wanneer er veel medewerkers ziek zijn. Maar ik vind het een fijn idee dat wij hier op school een kleine teststraat hebben voor onze medewerkers. Als iemand zich een beetje verkouden voelt, kan die zichzelf op school laten testen en binnen een kwartier is de uitslag binnen. Dat geeft voor iedereen een fijn gevoel, want op deze manier hoeven we hopelijk minder vervangers in te schakelen. Anders zijn we de leerkrachten misschien wel een paar dagen kwijt, als ze ergens anders getest moeten worden. Ik slaap in ieder geval wat rustiger.”

[Jan Hakkesteegt, directeur De Regenboog

advertentie
advertentie