PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Hardinxveld-Giessendam

Vader Susanne dichtbij doorbraak: ‘Ik wil weten wat er op dat perron is gebeurd’

Misdaad
Foto: Marianne Vermaat
8 nov 2020, 12:00
Afbeelding
GORINCHEM

De 22-jarige Susanne Groenenberg uit Gorinchem kwam in november 1997 om het leven na een incident op station Amsterdam Amstel. Haar dood was al meteen in nevelen gehuld. Bijna 23 jaar later is vader Gerard Groenenberg (70) dichtbij een doorbraak in de zaak van zijn leven. Waarom stierf zijn dochter?

Ordners vol, meters beschreven papier en talloze foto’s. ‘Een museum’, zo noemt Gerard Groenenberg de kamer op de eerste verdieping van zijn rijtjeshuis in Arkel. De dood van zijn dochter Susanne is hét levenswerk van de geboren Gorcumer. Een enorme legpuzzel die hem al 23 jaar in zijn greep houdt. Groenenberg runde in zijn werkende leven een goedlopend financieel adviesbureau, maar met zijn speurneus en fotografisch geheugen had hij ook onderzoeksjournalist kunnen worden. ,,Dat had ik prachtig gevonden.“

Groenenberg schakelde jarenlang talloze privédetectives in, maar in 2006 besloot hij zelf het heft in handen te nemen. De oud-voorzitter van voetbalvereniging SVW verbrak de samenwerking met de professionele speurhonden en trok alle puzzelstukjes naar zich toe. Met behulp van journalisten, vrienden, kennissen en onbekenden is hij nu dicht bij de..

Deel dit artikel via: