De Langendam Hypotheken Verzekeringen BankzakenPeulenstraat 247, 3371 AM Hardinxveld-Giessendam0184-615156info@delangendam.nlwww.delangendam.nl
De Langendam Hypotheken Verzekeringen BankzakenPeulenstraat 247, 3371 AM Hardinxveld-Giessendam0184-615156info@delangendam.nlwww.delangendam.nl Richard van Hoek
Specialist

Een hypotheek voor senioren!

11 november 2020 om 15:12 Overig

We krijgen veel vragen over de mogelijkheden van senioren op het gebied van hypotheken. Vandaag richten wij ons in dit artikel van ‘De specialist’ dan ook specifiek op deze groep. De vragen zijn heel verschillend. De één wil zo lang mogelijk in de huidige woning blijven wonen. Anderen zijn op zoek naar een mooi appartement. Weer anderen willen schenken aan de kinderen. Wat zijn de mogelijkheden?

Juist omdat de vragen en wensen heel verschillend zijn, is hier echt sprake van maatwerk. Omdat we werken met verschillende geldverstrekkers kunnen we een goede keuze maken. Juist voor deze doelgroep wordt het aanbod steeds groter. Heel recent is ASR bijvoorbeeld met de ‘Levensrente Hypotheek’ gekomen. Florius heeft al langere tijd de ‘Verzilver Hypotheek’. Daarnaast zijn er nog een aantal aanbieders. Wij kunnen de verschillen uitleggen en de meest passende oplossing aanbieden.

Is kopen nog een optie?

Jazeker. Kopen kan juist heel aantrekkelijk zijn voor senioren, zeker nu de rente zo laag is. Meestal is de hypotheeklast lager dan de huur. Vaak wordt gedacht dat kopen niet meer mogelijk is of dat het niet verstandig is. Uiteraard is de persoonlijke situatie van belang. Is er nu een eigen woning of niet? Hoe hoog is het (pensioen-) inkomen en heeft men wel of geen spaargeld? De situatie van elke klant is weer anders, maar daar zijn wij nu juist ‘De Specialist’ voor.

Kan ik mijn overwaarde gebruiken?

Zeker in de tijd dat de woningprijzen erg zijn gestegen ontstaat er overwaarde, oftewel geld in stenen. Er zijn veel senioren met een eigen woning zonder (of een heel kleine) hypotheek. De één wil nu direct een bedrag opnemen, bijvoorbeeld om te verbouwen en/of de woning toekomstbestendig te maken. Een andere groep wil het inkomen aanvullen, de (klein)kinderen financieel helpen of gewoon meer financiële armslag hebben. Een voorbeeld:

Met één van de hypotheken waarvoor we bemiddelen kunnen AOW’ers de overwaarde van hun woning opnemen tot maximaal 50% van de woningwaarde. De rente van deze hypotheek staat levenslang vast. Dat betekent nooit meer een rentewijziging en de zekerheid van vaste maandlasten.

Met de huidige rente van 1,75% kan ook een stel met alleen AOW ruim € 200.000,- lenen.

Waarom is bij deze klantwens ‘De Specialist’ zo belangrijk?

Juist omdat er veel verschillende vragen zijn is het heel belangrijk dat er iemand is die goed luistert naar de wens van de klant. De onafhankelijkheid is ook heel belangrijk. Wanneer iemand kiest voor één bank is er vaak maar één oplossing. Is dit dan altijd in het belang van de klant? Wij werken juist samen met diverse geldverstrekkers, zo kunnen we de klant altijd goed van dienst zijn!

Directeur / Financieel Adviseur
Michael Kooyman

advertentie
advertentie