Afbeelding
112 Zuid-Holland Zuid

Politiek in actie voor behoud SEH Gorinchem; petitie al 17.000 keer ondertekend

11 november 2020 om 14:28 Zorg

GORINCHEM De petitie voor het behoud van de de spoedeisende hulp (SEH) van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is inmiddels ruim 17.000 keer ondertekend. Daarnaast roert de politiek zich. Een door PvdA en Democraten Gorinchem ingediende en door alle fracties gesteunde motie spreekt zich uit tegen de voorgenomen sluiting van SEH en Huisartsenpost. De motie is verstuurd naar de gemeenteraden van Hardinxveld-Giessendam, Altena, Vijfheerenlanden, Molenlanden, Sliedrecht, Drechtsteden en Gorinchem. 

Kees van Willigen (DG), een van de indieners, verwacht unanieme besluiten. ,,Als alle raden akkoord gaan, zijn alle colleges volledig gedekt in het verzet. Dat is redelijk uniek, zo niet de eerste keer in de geschiedenis.” 

COMMOTIE Afgelopen week ontstond commotie na de zogenoemde ‘Houtkoolschets Acute zorg’ van het ministerie van VWS. In dat stuk worden plannen ontvouwd om de SEH bij algemene, regionale ziekenhuizen te sluiten en meer te concentreren. De Houtkoolschets is vooral bedoeld als discussiestuk, in de schets worden geen specifieke ziekenhuizen genoemd. 

Acute hulpverlening bij het Beatrixziekenhuis mag niet verdwijnen, zo stelde Rivas Zorggroep waar het Beatrix Ziekenhuis onder valt. Ook de gemeente Gorinchem gaat er alles aan doen om de SEH van het Beatrixziekenhuis te behouden.

Wie ook de petitie wil ondertekenen kan dat hier doen.

advertentie
advertentie