Afbeelding
't Kraaienest

‘t Kraaienest wordt een PUB-UP store

12 november 2020 om 09:07 Corona

H’VELD-G’DAM In de Damstraat opent vandaag (donderdag) om 11.00 uur The PUB-Up store. De eigenaren van café ‘t Kraaienest zochten een andere tijdsbesteding nu het café gesloten is in verband met de maatregelen tegen het coronavirus en bedachten iets nieuws.

door Marjanne Dijkstra

Friso van Heteren van café ‘t Kraaienest vertelt: ,,Mijn vrouw Esther en ik vervelen ons nu we dicht zijn en Esther was aan het opruimen geslagen op zolder. ‘Zouden we dat niet allemaal in de kroeg kunnen verkopen?’, opperde ze onlangs. Na een belletje naar de gemeente leek dat er niet in te zitten, maar we werden terug gebeld. We bleken onder een bepaalde vergunning te vallen waarin we ook een winkel in de kroeg mogen hebben. We hebben op Facebook gezet dat we vanuit de winkel gaan verkopen en we kregen zoveel reacties van mensen dat ik vandaag de hele dag bezig ben geweest met spullen ophalen. Ook kwamen er mensen spullen brengen of stonden er opeens dingen voor de deur. Het café puilt bijna uit en er zitten hele mooie en ook nieuwe spullen bij. Maar we krijgen ook steun van andere ondernemers. House of Trends tegenover ons hebben bijvoorbeeld hun sale-rek bij ons neergezet. Alle steun is echt hartverwarmend.”

Het café is als PUB-UP store in feite een soort kringloopwinkel geworden. ,,We willen hier graag een beetje geld mee verdienen, want de inkomsten uit het café liggen nu natuurlijk stil. Zo slaan we twee vliegen in één klap: we hebben wat te doen en we verdienen ook nog wat. In het café is ook een expositie te zien van de schilderijen van mijn neef Wilhelm Bot. Al jaren spraken we over exposeren bij ons, maar nu is daar de mogelijkheid voor.” Van Heteren is heel benieuwd hoe het zal gaan. ,,Het is natuurlijk heel fijn als we nog een poosje kunnen doorgaan. Het café is ooit gestart door mijn schoonmoeder en haar man en mijn vrouw Esther van Heteren en haar zus Marian Blom hebben het twintig jaar geleden overgenomen. Eind mei willen we dan ook graag in goede gezondheid het 35-jarig bestaan vieren.”

The PUB-UP store gaat donderdag om 11.00 uur open en zal allereerst geopend zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Van Heteren: ,,Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de hele Damstraat volstaat. We hebben zelfs via via winkelmandjes geregeld en er kunnen in totaal zeven mensen tegelijk in de winkel.” Hoe het nu met de zolder van de familie Van Heteren is? Van Heteren moet lachen. ,,Er ligt nog meer dan genoeg. Wel een grappig detail: onze kinderen zijn de deur al uit en die kwamen van de week even kijken in het café. Onze zoon merkte op dat zijn hele oude kamer in The PUB-UP store stond.”

advertentie
advertentie