Mees van der Waal van DijkIntro PersoneelMolenstraat 2c3371 AH Hardinxveld-Giessendam0184-444 100hardinxveld@intropersoneel.nl
Mees van der Waal van DijkIntro PersoneelMolenstraat 2c3371 AH Hardinxveld-Giessendam0184-444 100hardinxveld@intropersoneel.nl Intropersoneel
Recruitment & Personeel

Kijken naar de toekomst

19 november 2020 om 15:00 Zakelijk

Veel mensen zitten met smart te wachten op verlossende woorden van het premier Rutte. Kunnen we elkaar zien tijdens sinterkerst-en-nieuw? Inmiddels is het half november en leven we al tien maanden in een samenleving waar we nog steeds niet helemaal aan gewend zijn. Thuiswerken, gesloten restaurants en sociale contacten beperken. Iedereen merkt de gevolgen van deze veranderingen.

De vorige keer hebben we je uitgebreid bijgepraat over de kansen die er nog liggen voor werkzoekenden tijdens deze crisis. Maar hoe zit het dan met bedrijven? Wat kunnen zij doen om deze tweede corona-golf beter door te komen dan de eerste? Kan dat überhaupt wel?

Intro Personeel ziet genoeg werkgevers die in zwaar weer zitten, maar gelukkig merken we ook veranderingen. We weten inmiddels waar we mee te maken hebben. De kramp is eruit. En het paniekvoetbal is overgegaan in een ‘gecontroleerde’ wedstrijd met het virus.

Wat wij kort samengevat willen meegeven is: blijf toekomstgericht denken. Dat is vaak de sleutel tot kansen en succes en dat zijn we in de eerste golf vergeten. Veel mensen zijn in maart op straat gezet en daar zitten veel werknemers tussen met een uitstekend cv en jarenlange werkervaring. Dit is voor een werkgever de uitgelezen kans om deze ‘goudhaantjes’ aan te trekken!

We zien ook dat door deze onzekere periode veel mensen tussen de veertig en de vijftig jaar blijven zitten op hun huidige (werk)plek. Hierdoor ontstaat er een gebrek aan doorgroeimogelijkheden voor de generatie werknemers onder hen. Deze twintigers en dertigers gaan daarom sneller op zoek naar een baan die hen wel de uitdaging kan bieden die ze zoeken.

Zet ook andere mensen in om te helpen met het zoeken van geschikt personeel. Uitzendland is enorm gegroeid en we snappen dat je niet altijd zit te wachten op een extra partij die jou wel even komt helpen. En voor je het weet kijk je hetzelfde tegen een bemiddel- of uitzendbureau aan als tegen een energiemaatschappij. ‘Oh, daar heb je er weer één.’ Logisch, er zijn ook ontzettend veel uitzendbureaus. Maar geef er één of een paar toch een kans, want - zeker in deze tijd – heb je al genoeg aan je hoofd. Maak gebruik van de enorme netwerken die deze bureaus hebben opgebouwd. En de voorselectie van kandidaten wordt voor je geregeld. Het enige wat jij nog hoeft te doen is deze nieuwe toppers uitnodigen voor een goed gesprek.

Vergeet ook niet te investeren in je eigen mensen. Waar borrels en praatjes bij het koffieautomaat niet mogelijk zijn, zoek je naar een alternatief. Investeer bijvoorbeeld in een ‘buddy-systeem’. Koppel collega’s aan elkaar en plan momenten in om over wat anders te praten dan werk of corona. Zo blijf jij - en blijven wij - oog voor elkaar houden.

Dit klinkt natuurlijk een beetje als een verkooppraatje, maar waar het om draait is dit: blijf vooruit en aan elkaar denken! Kijk naar elkaar om, focus op waar jij echt goed in bent en hou je ogen en deuren op voor talent! #introhelpt

Benieuwd wat Intro voor jou kan betekenen? Kijk eens op intropersoneel.nl of bel naar 0184-444 100

advertentie
advertentie