Afbeelding
prive

Waardig eerbetoon voor Henk Klop

24 november 2020 om 07:48 Muziek

H'VELD-G'DAM Onlangs verscheen een nieuwe cd met composities van de in 2017 overleden Hardinxveldse musicus/componist/kunstschilder Henk Klop. Hierop staan latere, nog niet eerder uitgevoerde en opgenomen orgelwerken uit de periode 2000 – 2015.

Jan Noordzij, zelf oud inwoner van Hardinxveld, en hier bekend vanwege zijn werk als begrafenisondernemer, is al sinds zijn jonge jaren geïnteresseerd in de muziek van Henk Klop. Draaide hij vroeger zijn lp’s, dit jaar heeft hij zich verdiept in zijn handgeschreven partituren. Het uiteindelijke resultaat is de cd ‘In memoriam’, met op de omslag uiteraard een van de schilderijen van Henk Klop.

De composities zijn opgenomen op het groot orgel in de Antwerpse Sint-Walburgiskerk, waar Jan Noordzij organist-titularis is. ,,Henk Klop heeft onder andere gestudeerd in Parijs, zijn composities hebben Franse kenmerken. In België is men wat orgelbouw betreft sterk georiënteerd op Frankrijk, vandaar dat zijn muziek hier perfect tot zijn recht komt. Ik speel zijn muziek vaak”, aldus Jan die met dit waardige eerbetoon aandacht wil vestigen op de kunstenaar uit zijn vroegere woonplaats.

De cd is te verkrijgen bij Kapsalon Kamsteeg, Buitendams 1 in Hardinxveld-Giessendam. Telefonisch bestellen kan via het nummer 06-54305395.

advertentie
advertentie