Afbeelding
Esther Coumans

‘Ik kan hier zo genieten’

8 december 2020 om 10:55 Mensen

H’VELD-G’DAM Geboren en getogen Hardinxvelder Jan Arie Loeve geniet met volle teugen van zijn stuk land met tuin en schuur aan de Giessenzoom. Alleen is een hek op het terrein al jarenlang een doorn in het oog. Hij heeft de eigenaar en alle instanties al benaderd en dat hek staat er nog steeds. Daarom heeft Loeve deze keer de stoute schoenen aangetrokken en een mail gestuurd naar het tv-programma Mr. Frank Visser: Wordt u al geholpen?

door Esther Coumans

,,Ik vind dit toch het allermooiste gebied van Hardinxveld”, zegt Jan Arie Loeve terwijl hij over het wandelpad bij de Giessenzoom loopt. ,,Het is hier gewoon schitterend met zicht op de Giessen. En ik vind het mooi dat andere mensen daar ook van kunnen genieten. Vooral nu in de coronatijd wandelen hier veel mensen.”

Al meer dan 35 jaar geniet Loeve hier aan de Giessen van zijn tuin en de natuur. In 2017 kwam er een kink in de kabel. ,,Ineens stond er een groot hek aan het begin van het wandelgebied. Met een wandelhek ernaast, zodat je er niet met een fiets doorheen kan. En ook niet met een kruiwagen. Ik wist niet wat ik toen zag.” Hij legt uit dat achter het hek hijzelf en meerdere mensen een tuin beheren. ,,En dan is het logisch om soms wat spullen heen-en-weer te brengen met de fiets of kruiwagen, maar dat kan nu helemaal niet meer.” Loeve ging bij de eigenaar van het hek verhaal halen, maar hij kreeg nul op het rekest. 

Loeve is niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft veel brieven en telefoontjes gepleegd naar onder andere het Waterschap Rivierenland, juridische zaken. Dat leverde tot op de dag van vandaag nog niet veel op. ,,Ik had alles al geprobeerd”, vertelt hij, ,,en toen zag ik het programma van Frank Visser voorbij komen en ik dacht ik probeer het gewoon.” Sneller dan verwacht werd Loeve door het SBS6 programma benaderd. 

Lees meer in het Premium-verhaal

De uitspraak van deze zaak is donderdag 10 december te zien in de uitzending van Mr. Frank Visser: Wordt u al geholpen om 19.30 uur op SBS6.

Afbeelding
advertentie
advertentie