kunstpannenkoek maken met Saakje
kunstpannenkoek maken met Saakje Marcel de Leng

Smakelijke Kunst op de Driemaster.

18 maart 2018 om 14:32 lokaal Deel je nieuws

Afgelopen vrijdag was het feest op  beide locaties van de Driemaster. Het was die dag "Nationale Pannenkoekdag" en werden opa's en oma's uitgenodigd om , samen met hun kleinkinderen pannenkoeken te komen eten. Groep 3/4A, 4B en 5B maakten dit keer geen gewone pannenkoeken, maar KUNSTpannenkoeken. 
Dit in het kader van het lopende project "kunst op de basisschool". Basisschool De Driemaster doet veel aan talentontwikkelig. Denk daarbij aan toneel, muziek en beeldende vorming. In deze weken staat "Kunst"centraal en worden er ook een aantal kunstenaars in alle groepen behandeld. Hoe leuk is het dan niet om een eigen "kunstpannenkoek"te maken. 
Dat vond de organisatie van "Nationale Pannekoekdag"zo'n leuk idee dat locatie Pietersweer even deze vrijdagmorgen het toneel werd van een heuse televisie studio. Er werden opnames gemaakt voor het televisie programma "Goedemorgen Nederland, samen met Saakje de bakdame". Dat hield wel in dat een aantal leerkrachten  al om 6.15 uur aanwezig waren om de crew te ontvangen. Het werd een gezellige ochtend, waarbij zeer mooie kunstwerken werden gemaakt, maar  ook meteen weer verorberd. Aanstaande donderdagavond, 22 maart, stellen beide locaties, Tonneband en Pietersweer, hun school open. Er is dan een heus museum ingericht met alle gemaakte kunstwerken van de kinderen. Daarna zullen een aantal daarvan worden tentoongesteld in de bibliotheek. 

Linsay maakt haar
in gesprek met Jill van de televisie
De crew, de juffen en de voorbakkers
Opa en oma zijn blij met de lekkere Mondriaan pannenkoek van Morris.
de opa's en oma''s maken een variant op de
Opa en oma zijn trots.
Ryan maakt met opa een Mondriaan
advertentie
advertentie