Afbeelding
Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Kees Heijblom benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

10 december 2020 om 17:26 Mensen

H’VELD-G’DAM Kees Heijblom uit Hardinxveld-Giessendam ontving donderdagmiddag 10 december een koninklijke onderscheiding. In aanwezigheid van onder anderen burgemeester Dirk Heijkoop werden hem - geheel coronaproof - de versierselen uitgereikt die behoren bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.  

Kees Heijblom (1955) was tot november 2020 lid van de Raad van Bestuur van de Rivas Zorggroep. Hij stak ook op vrijwillige basis ook veel extra uren in deze taak om in de eigen organisatie, maar ook in andere zorginstellingen, ervoor te zorgen dat er goed gekeken werd naar de mens achter de patiënt, de zogenaamde Planetree methode die mede dankzij Heijblom naar Nederland is gehaald. Tientallen zorgorganisaties hebben, dankzij de inspiratie en het ambassadeurschap van Kees Heijblom, voor Planetree eveneens de stap gezet de mensgerichtheid van zorg en daarmee de kwaliteit en betaalbaarheid te vergroten. 

Door toedoen van Heijblom is de kwaliteit van de zorg in Nederland naar een hoger niveau getild

In 2006 toen dit begrip nog helemaal nieuw was in Nederland stond Heijblom mede aan de wieg van deze beweging en anno 2020 vindt iedere zorgprofessional dit heel gewoon. Dit heeft veel betekend voor de kwaliteit van de zorg in Nederland en door toedoen van Heijblom is de kwaliteit van de zorg in Nederland naar een hoger niveau getild. 

Naast de bezigheden voor de Rivas Zorggroep en Planetree was Kees Heijblom ook jarenlang cursusleider voor de EHBO, afdeling Giessendam en bestuurslid van de Stichting Senioren Residenties Drechtstreek Sliedrecht. 

Daarnaast was hij van 1998 tot 2010 bestuurslid van de Stichting Senioren Residenties Drechtstreek Sliedrecht (SRD) en van 1999 tot 2010 vrijwilliger bij de EHBO afdeling Giessendam. Heijblom fungeerde als adviserend arts en zette zich in als cursusleider. Sinds 2012 is hij bestuurslid/secretaris/penningmeester van de Stichting Planetree Nederland, waar 25 zorgorganisaties bij zijn aangesloten. Hij fungeert als voorzitter van het Planetree Kenniscentrum dat kennisdeling tot doel heeft.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie