Renovatie Merwedeschool in volle gang

21 maart 2018 om 07:40 lokaal

H'VELD-G'DAM De renovatiewerkzaamheden voor de Merwedeschool zijn in volle gang. Wethouder Theo Boerman (onderwijs) nam samen met collega-wethouder Benhard van Houwelingen een kijkje bij de school.

De wethouders kregen een rondleiding van meerscholendirecteur van de Merwedeschool en De Driemaster Monique de Hon. Ze legt uit: ,,De werkzaamheden zijn in volle gang. De zolder is inmiddels leeggemaakt en er worden voorbereidingen getroffen om 2 groepen tijdelijk te verplaatsen naar het naastgelegen voormalige bibliotheekgebouw. Het is op het moment even passen en meten, maar we zien uit naar het mooie eindresultaat."

Wethouder Theo Boerman: ,,Vanuit de gemeente hebben we in nauwe samenwerking met alle scholen een beleid op onderwijshuisvesting vastgesteld. Samen is gekeken welke school wanneer aan vernieuwing toe is om zo de komende jaren goed onderwijs te kunnen geven in geschikte huisvesting."

Monique de Hon vult aan: ,,Een gedeelte van de Merwedeschool heeft het bouwjaar 1958. Het was dus tijd voor vernieuwing. De gemeente besloot daarom vorig jaar samen met het schoolbestuur te investeren in een grote renovatie van het gebouw. Het is de verwachting dat de werkzaamheden voor de bouwvak vakantie zijn afgerond."

Monique de Hon: ,,We willen het gebouw laten voldoen aan het onderwijs van deze tijd. Gesloten gangen en lokalen worden omgetoverd tot inspirerende leerpleinen en open ruimten. Ook duurzaamheid is een thema bij de verbouwing. We willen het gebouw verduurzamen met een klimaatinstallatie en LED-verlichting."

advertentie
advertentie