Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
Raadspraat

Politiek is kiezen

16 december 2020 om 10:25 Column

Politiek is kiezen. Morgenavond is de laatste raadsvergadering van Hardinxveld-Giessendam in 2020. De gemeenteraad heeft dit jaar ondanks corona een aantal besluiten genomen. De wereld is nog steeds in de greep van corona. Het is belangrijk om de coronaregels te blijven naleven zoals de 1,5 meter en het dragen van het mondkapje. Nu het jaar bijna voorbij is, wil ik met u terugblikken.

In de gemeenteraad wordt morgenavond over het sociaal beleid gesproken. Voor de CDA - fractie een belangrijk onderwerp. Van belang hierbij is dat iedereen een volwaardig bestaan heeft. Ook de jeugdhulp stond vaak op de agenda. Sommige jeugdproblemen horen bij het opvoeden. Gezinnen lossen dit, indien mogelijk, zelf op.

Veilige fietspaden zijn belangrijk. Helaas kent onze gemeente gevaarlijke plekken voor fietsers. Wij willen veiliger fietspaden. Bijvoorbeeld door het verwijderen van de betonnen bielzen langs de Rivierdijk. De aanleg van een volwaardig fietspad langs de A15 moet gerealiseerd worden.

Hardinxveld-Giessendam moet echt groener. Wij hebben in 2020 vragen gesteld aan het college over bomenkap langs de Nieuweweg en Rokerij. Compensatie van gekapte bomen is van groot belang. Neem omwonenden serieus. Tevens: minder tegels en meer groen in achtertuinen.

Wij hebben daarnaast het college gevraagd tempo te maken met diverse bestemmingsplannen zodat huizen gebouwd kunnen worden.

Het CDA heeft zich hard gemaakt voor duurzaamheid. De motie ‘’Zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen’’ is in de raad vrijwel unaniem aangenomen. Wij hebben namelijk de aarde in bruikleen.

Politiek is kiezen. Eind augustus verschenen de memoires van Ruud Lubbers. De oud-premier geeft aan dat mensen samen onderweg zijn. Wij zijn op weg naar Hem. Op weg naar vrede en gerechtigheid. Dit raakt de kern van Kerst: het feest van het Licht.

[Timon van Zessen

[Raadslid CDA

advertentie
advertentie