Wijnactie voor stichting Leergeld levert 3660 euro op

26 maart 2018 om 10:14 lokaal

H'VELD-G'DAM Soroptimistclub Merwekring heeft in december van het afgelopen jaar een wijnactie gehouden. Hierbij werden vooraf geselecteerde mooie wijnen ter verkoop aangeboden en ging een vast bedrag per fles naar het goede doel, in dit geval stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden. Met deze actie werd een mooi geld bedrag opgehaald van € 3660,--.

Met deze actie vlak voor de feestdagen heeft Soroptimist club Merwekring een mooi bedrag opgehaald dat ingezet kan worden om kinderen, die opgroeien in een gezin met een laag inkomen, kansen te bieden om mee te doen met schoolse,- en buitenschoolse activiteiten. Door de (financiële) belemmeringen en blokkades voor deze activiteiten weg te nemen, probeert Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden te voorkomen dat kinderen sociaal geïsoleerd raken.

Coördinator van Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden, Bob van de Burgt mocht 7 maart een cheque van maar liefst € 3.660,- in ontvangst nemen. Deze gift was welkom omdat Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden sterk afhankelijk is, naast de subsidie die zij ontvangen vanuit Avres, van giften vanuit private fondsen en het bedrijfsleven. Bob van de Burgt gaf tijdens de overhandiging aan enorm dankbaar te zijn voor deze gift: ,,Wij kunnen hierdoor een grote groep kinderen weer mee laten doen!"

Soroptimistclub Merwekring is een serviceclub van vakvrouwen. De club zet zich in voor positieverbetering van vrouwen en meisjes wereldwijd. Zij maakt deel uit van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao en heeft ruim 3.400 leden verdeeld over 101 clubs. De leden van Soroptimistclub Merwekring komen uit o.a. uit Lingewaal, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Wereldwijd zijn er 90.000 vrouwen in 124 landen Soroptimist.                                                

advertentie
advertentie