Sieraad Floor Kaspers
Sieraad Floor Kaspers Museum De Koperen Knop

LEZING OVER DE KRAAL IN DE KOPEREN KNOP

26 maart 2018 om 11:47 lokaal Deel je nieuws

Museum De Koperen Knop staat dit voorjaar in het teken van de kraal. Met een expositie getiteld Rond de Kraal wil het museum de diversiteit en bijzonderheid van kralen laten zien. Om dit nog verder te benadrukken geeft Floor Kaspers op zaterdag 14 april 2018 een lezing.

 

Floor Kaspers neemt de bezoekers tijdens de lezing mee naar de bijzondere wereld van de kralenkunst. De titel van haar lezing is dan ook: van Kleine Kraal tot Grote Kunst. De lezing begint om 14.30 uur. De entree bedraagt € 6,-- per persoon inclusief een consumptie en een bezoek aan de expositie Rond de Kraal.

 

Op de expositie laat het museum zien wat de functie was van de historische kralen en wordt hun geschiedenis verteld. Het verhaal leidt de bezoekers vervolgens naar moderne en heel bijzondere kralen van het hedendaagse. In de primitieve wereld werd de kraal gebruikt als element om het menselijk lichaam te versieren en daardoor was het ook zo geliefd als ruilobject. Anno nu heeft de kraal ook andere functies, vormgeving en kunst.

De expositie kwam tot stand dankzij de medewerking van een aantal ontwerpers en beelden kunstenaars. Belangrijke deelcollecties komen uit het Coda Museum in Apeldoorn en uit het Allard Piersonmuseum in Amsterdam.    

 

Museum De Koperen Knop is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam, op het adres Binnendams 6. Het is open van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur. Tijdens de expositie zijn er ook kralen (objecten en sieraden) te koop. De expositie duurt tot en met 9 juni 2018. 

 

 

advertentie
advertentie