Het team van Hardinxveld Beach heeft grote plannen voor de toekomst.
Het team van Hardinxveld Beach heeft grote plannen voor de toekomst. Mike Rijnders

Beachvolleybal leeft in Hardinxveld

29 maart 2018 om 07:30 lokaal

H'VELD-G'DAM Ongeveer een jaar geleden is in Hardinxveld een initiatief ontstaan genaamd Hardinxveld Beach. Het initiatief, opgezet door een gezelschap enthousiaste jongeren, heeft als doel om beachvolleybal toernooien te organiseren voor iedereen die het leuk vindt in Hardinxveld en omgeving. Inmiddels is het initiatief groeiende en is men in vergevorderd stadium om verder te gaan als Stichting Hardinxveld Beach.

Door Mike Rijnders
t @MikeRijnders

Omdat het vorig jaar enigszins kort dag was, zijn er destijds nog niet zoveel toernooien georganiseerd. Echter, wil het bestuur van de stichting dit jaar stappen gaan maken en zijn de data voor de eerste toernooien al vastgelegd. ,,We merken dat het enthousiasme groeit", vertelt Sam, de voorzitter van de stichting.

Het team van Hardinxveld Beach (foto) bestaat naast Sam uit Wouter, Leon, Patrick, Rens, Michel, Lieneke en Laila. Met acht man sterk denkt Sam dat het wat betreft de organisatie wel goed zit. ,,Inmiddels hebben wij een duidelijke taakverdeling, waarbij iedereen weet wat hij of zij moet doen. Op deze manier proberen we langzaam onze plannen van de grond te krijgen, maar zijn we afhankelijk van meerdere factoren. Eerst willen wij duidelijk afspraken maken met de gemeente, waarmee we al goede gesprekken hebben gevoerd. Daarnaast vind ik dat wij niet te hard van stapel moeten lopen in het begin, maar eerst eens kijken hoe het dit jaar verloopt. Natuurlijk zijn er erg leuke plannen voor de toekomst met de ambitie om vooruit te denken", is hij vastberaden. Zelf is de 21-jarige Sam als volleyballer actief in het eerste team van volleybalvereniging OKK'70 in Hardinxveld. Ook de andere bestuursleden zijn fanatiek volleyballers en zo kwam Hardinxveld Beach ook tot stand, daar de beachvolleybalvelden reeds door de gemeente zijn aangelegd. ,,Maar...", zo benadrukt hij, ,,natuurlijk zijn het niet alleen volleyballers die welkom zijn bij onze toernooien. Iedereen mag en kan meedoen en dat maakt het juist zo leuk. Wij willen heel toegankelijk zijn voor alle leeftijden, simpelweg voor alle geïnteresseerden. Vrijheid en plezier is voor ons het aller belangrijkste met als doel om een 'community-sfeertje' (gemeenschap, red.) te creëren."

Op dit moment liggen er twee velden, maar Hardinxveld Beach speelt nu al met het idee om uit te willen breiden. Sam: ,,Dat is echt iets voor de toekomst, maar we willen inderdaad meer dan dat. Het idee is er om ook trainingen aan te bieden, zodat geïnteresseerden het kunnen leren. We willen straks echt acteren als beachvolleybal vereniging, maar daarbij ook verschillende toernooien blijven organiseren."
Voorlopig staan de eerste data voor de toernooien al vast en houdt Hardinxveld Beach belangstellenden op de hoogte via haar sociale media kanalen. ,,Mensen kunnen ons via Facebook en Instagram vinden onder Hardinxveld Beach, daar zullen wij alle informatie delen. Uiteraard kunnen mensen ook gewoon eens een keer vrijblijvend meedoen om te kijken of zij het leuk vinden, iedereen is welkom bij ons. Onze website is nog in aanbouw, maar bij vragen of inschrijvingen kan men een e-mail sturen naar hardinxveldbeach@gmail.com," besluit Sam.

advertentie
advertentie