Afbeelding
Mike Rijnders

Hardinxveld buigt pas laat voor koploper

31 maart 2018 om 18:08 Sport/sport

ALMKERK - Het is Hardinxveld zaterdagmiddag niet gelukt om in en tegen koploper Almkerk voor een verrassing te zorgen. Tot tien minuten voor tijd hield de ploeg van Arjan de Vries de thuisclub knap op 0-0, maar na een rake vrije trap van Jurre van Laarhoven moest Hardinxveld alsnog het hoofd buigen. Vanaf de eerste minuut speelde Almkerk op de helft van Hardinxveld en was het voornamelijk in het eerste kwartier 'vrouwen en kinderen eerst' bij Hardinxveld. Het was aan doelman Marc Koning te danken, die enkele fantastische reflexen in huis had, dat de gasten hier schadevrij doorheen kwamen. Iedereen op Sportpark Almkerk voelde echter dat de goal voor de thuisclub eraan zat te komen, maar omdat het dermate lang duurde werd ook de thuisclub enigszins onrustig. Een hele zure deksel op de neus van Hardinxveld dat de tegengoal in de 80e minuut alsnog viel. ,,Wij hebben onze huid duur verkocht en ik ben trots op mijn spelers", reageerde coach De Vries na afloop. Op Paasmaandag 2 april speelt Hardinxveld een thuiswedstrijd tegen Heukelum. Deze inhaalwedstrijd uit de tweede periode begint dan om 14:30 uur op Sportpark Sluisweg.