Officiële opening vrachtwagenparkeren in Hardinxveld-Giessendam

3 april 2018 om 11:09 lokaal

H'VELD-G'DAM Op zaterdagochtend 31 maart werden de vrachtwagenparkeerplekken in Boven-Hardinxveld officieel geopend door wethouder Theo Boerman: Een mooie voorziening voor lokale chauffeurs uit Hardinxveld-Giessendam. In totaal zijn er 33 plekken gecreëerd.

De aanwezigen zagen, onder het genot van een kopje koffie, dat wethouder Boerman een openingshandeling verrichte. Dat deed hij door een van de parkeerplekken te openen. Alle parkeerplaatsen zijn voorzien van genummerde parkeervakken en valhekjes. ,,Iedere chauffeur heeft echt zijn eigen plekje," legt wethouder Theo Boerman uit.

Het gaat in totaal om 33 vrachtwagenparkeerplekken, 20 aan de Buitenweistraat en 13 aan de Havenstraat. Op de parkeerplaats aan de Buitenweistraat staat ook een overdekte fietsenstalling. Personenautos kunnen op de eigen parkeerplek geparkeerd worden. Er zijn nog enkele parkeerplekken beschikbaar. Geïnteresseerde chauffeurs kunnen op www.hardinxveld-giessendam.nl/vrachtwagenparkeren meer informatie vinden.

Vanaf 1 april is het parkeren van vrachtwagens binnen de gemeentegrenzen verboden. Het parkeren van vrachtwagens is dan alleen nog maar toegestaan op de daarvoor aangewezen betaalde vrachtwagenparkeerplaatsen of elders waar dit nadrukkelijk wordt aangegeven. Wethouder Theo Boerman legt uit: ,,Om onze lokale chauffeurs tegemoet te komen heeft de gemeente betaalde parkeerplaatsen op Bedrijventerrein Boven-Hardinxveld gecreëerd."

advertentie
advertentie