Een goed Gevoel over restaurant

9 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Het onderscheidende aspect wordt de kracht van het nieuwe restaurant. Alles is tot in detail uitgedacht. ,,Ons ideaalbeeld van een restaurant proberen we nu tot uitvoering te brengen,” vertelt Ronald. De heren zitten nog middenin de verbouwing maar proberen 1 juli open te gaan. Ze beginnen een eetgelegenheid in het oude pand van de Koperen Snor aan de Peulenstraat.

H’VELD-G’DAM - Alles wordt net even anders dan de bestaande horeca. Het interieur, de recepten, de bediening. ,,Het hele beleven van het uit eten gaan wordt anders,” geven eigenaar Rutger Smits en chefkok Ronald de Jongh vast prijs over hun nieuwe restaurant ‘Het Gevoel’ aan de Peulenstraat. De heren spelen letterlijk in op het gevoel van de klant. Rutger: ,,Op een positieve manier natuurlijk. Klanten zullen met een goed gevoel het restaurant verlaten.”

Door Hanneke van Houwelingen

Beide heren hebben een stevige cv opgebouwd (zo was Rutger chefkok bij Kampanje en werkte Ronald bij de Gieser Wildeman) en weten exact wat ze willen. ,,Samen hebben we 27 jaar horeca-ervaring. We hebben in veel restaurants gewerkt, zodat we precies weten hoe het wel én niet moet. Om een klein voorbeeldje te noemen: de stoelen. In een restaurant gaat het natuurlijk om het eten, maar als je niet lekker zit zijn de klanten zo weg. Onze stoelen zijn daarom handgemaakt. Ik hebt thuis een proefstoel neergezet en heb hem door zoveel mogelijk mensen laten testen. Nu denken we de juiste stoelen te hebben aangeschaft,” vertelt de 32-jarige Rutger.

De denker en de doener

Beide koks zijn perfectionistisch en kunnen naar eigen zeggen ‘lezen en schrijven met elkaar’. Ze kennen elkaar al sinds de Havo-tijd. ,,We vullen elkaar goed aan. Ik ben de denker, hij de doener,” zegt Ronald. Samen werkten ze de stijl van het nieuwe restaurant uit. ,,Het wordt klassiek gecombineerd met trendy,” schetst de Giessenburgse eigenaar Rutger. Dit concept wordt ook doorgevoerd in de keuken. Rutger: ,,Neem nu de salade Niçoise. Dat is een klassiek gerecht: gemengde sla, het standaard garnituur, tonijn, etc. Wij bieden dit ook, maar dan met een aparte dressing, verse tonijn. De presentatie en de smaak van het gerecht zullen verrassend zijn.” Restaurant Het Gevoel wil afwijken van de standaard recepten. ,,We willen experimenteren met de veilige recepten als een garnalencocktail of biefstukje. Wij zijn van mening dat dit te weinig wordt gedaan in de regio.” Het Gevoel begeeft zich volgens de eigenaar op een hoog niveau. ,,We gaan eigenlijk aan de verkeerde kant van de prijs kwaliteitsverhouding zitten. We hebben een te hoge kwaliteit voor de prijs die we gaan vragen. We zitten ergens tussen Kampanje en de Kleine Beurs in. Voor een driegangenmenu, alles erop en eraan, zul je met z’n tweeën ongeveer honderd euro kwijt zijn. We zijn van mening dat mensen het prettig vinden dat ze vooraf ongeveer weten wat ze moeten betalen.” Geïnteresseerd? Het Gevoel opent 1 juli en is van woensdag t/m zondag geopend.

advertentie
advertentie