Pas op voor modder en vliegende onderdelen

16 mei 2007 om 00:00 Nieuws

BOVEN-H’VELD - Als je helm maar goed zit en je sponsor duidelijk zichtbaar blijft. De regen en de modderplassen mochten de pret niet drukken tijdens de tiende autocross van oranjevereniging Oranje Trouw op het terrein van de Gebroeders Blokland in Boven-Hardinxveld. Ruim zestig deelnemers gingen van start. ,,Het is heel succesvol verlopen ondanks het slechte weer in de ochtend. Geen ongelukken, geen brandende voertuigen, niemand ging over de kop, hooguit belandde een enkele coureur in de greppel,’’ aldus woordvoerder André de Bruin.

Ook het publiek schuwde het water niet en kreeg als dank veel spektakel te zien, met name tijdens het slotonderdeel, de auto/caravan-kraak waarbij de onderdelen in het rond vlogen.

De enorme regenbuien in de ochtend dwongen de organisatie tot een enkele omzetting in het programma. De dames crossers zouden als eerste van start gaan, maar daar werd vanaf gezien. ,,De kans was groot dat ze regelmatig vast kwamen te zitten, dus hebben we de heren maar als eerst van start laten gaan’’, aldus De Bruin. Het werd inderdaad ploegen voor de mannen. ,,We hadden snelheidsmeters langs de baan en die kwamen tijdens de eerste race niet verder dan 20 km per uur.’’

Rond 12.00 uur werd het eindelijk droog. ,,De baan was inmiddels bereden en uiteindelijk werden zelfs snelheden van 60 km gemeten.’’ Ook het publiek begon toe te stromen langs het terrein van Gebroeders Blokland in Boven-Hardinxveld. Zo’n duizend liefhebbers verzamelden zich. ,,We hebben veel nieuwe gezichten mogen begroeten. Heel positief, want we hebben veel leden nodig.’’ De toeschouwers kregen spectakel te zien, met name tijdens de auto/caravan-kraak. ,,Auto’s scheurden met caravan of vouwwagen over het parcours. De onderdelen vlogen je om de oren. Aan het eind reden ze alleen nog met de chassis aan de trekhaak. Prachtig!’’ Volgens De Bruin is er veel behoefte aan autocrossevenementen. ,,We hopen dat deze tiende editie niet de laatste was. Er zijn bouwplannen voor deze locatie van Blokland. Een alternatief hebben we nog niet gevonden. Dit stuk grond is echt ideaal.’’

Uitslagen. Dames: Caroline Meinema. Heren tot 1100 cc: Dick van Meeteren, 1100-1300 cc: Gert Jan v Aken, 1300-1600 cc: Arjan de Kock, 1600-2500 cc: Jeroen Klijn. Speciaal klasse: Maarten de Vries. Winnaar kraak: Dennis Verschoor.

advertentie
advertentie